Voorlopig nog geen publiek bij talkshows M en Op1
Bron: MAX / Wessel de Groot

Voorlopig nog geen publiek bij talkshows M en Op1

Geschreven door Daniël Schalk

Er is voorlopig nog geen publiek welkom bij de talkshow M en Op1. De talkshow van de Publieke Omroep worden al bijna twee maanden zonder publiek gemaakt en dat blijft voorlopig ook nog zo, zegt WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes namens de vier omroepen die samen de talkshow Op1 maken.

Vanaf 1 juni mogen er weer maximaal 30 personen in een bioscoop of tv-studio zijn, maar bij de NPO is publiek nog niet welkom. “Ik sluit niet uit dat we in het najaar nog steeds geen publiek in tv-studio's zien, al is een besluit daarover nog niet genomen”, zegt Huisjes namens WNL, BNNVARA, EO en MAX. 

Zonder publiek zijn de studio’s van M en Op1 ook al flink gevuld, waardoor het lastig is om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. “Soms hebben we bij Op1 wel acht gasten. Tel daarbij op een paar redacteuren voor de laatste voorbesprekingen, gastenbegeleiders, vijf of zes cameramensen en een floormanager.”

Huisjes vindt het niet noodzakelijk voor de talkshows dat er weer publiek in de studio aanwezig is. Publiek zorgt voor sfeer, maar dat is volgens hem in deze tijd helemaal niet nodig. “Het is geen grote wens, moet ik eerlijkheidshalve zeggen. Ook zonder publiek houden we ons staande”, besluit de omroepbaas.