KPN: ‘FOX Sports voorlopig nog beschikbaar’

KPN: ‘FOX Sports voorlopig nog beschikbaar’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Volgens KPN klopt het niet dat FOX Sports voor KPN-klanten zaterdagochtend op zwart gaat, dat hebben zij laten weten via Twitter. FOX-baas Frank Rutten zei vrijdag tegen het AD dat betaalkanaal FOX Sports zaterdagochtend om 06:00 uur voor alle KPN-klanten op zwart gaat.

KPN spreekt tegen dat de zes kanalen van FOX Sports zaterdagochtend voor hun klanten op zwart gaat. “In de media verschijnen berichten dat de onderhandelingen tussen Fox Sports en KPN zijn stukgelopen. Dat is niet het geval, KPN is nog steeds in gesprek met FOX Sports.”

De kabelaar vervolgt: “De FOX Sports kanalen zijn ook voorlopig gewoon beschikbaar voor KPN-klanten. Al onze inspanningen zijn erop gericht klanten niet de dupe te laten worden van deze contractonderhandelingen.” FOX Sports gaat voorlopig dus nog niet op zwart bij KPN.

Rutten zei in het AD dat KPN de sportzender vanaf dit weekend niet meer mag uitzenden. Mocht KPN dit tóch doen, volgen er volgens hem juridische maatregelen. “Maar ik neem aan dat KPN zich aan de wet houdt”, zei hij. KPN en FOX Sports hebben een conflict, omdat FOX meer geld wil van KPN.

Lees ook: FOX Sports zaterdag op zwart bij KPN