MAX herhaalt  Recht van Spreken met Aad van den Heuvel
Bron: Pixabay

MAX herhaalt Recht van Spreken met Aad van den Heuvel

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Omroep Max gaat de uitzending van Recht van Spreken met Aad van den Heuvel opnieuw uitzenden. De presentator overleed maandag op 84-jarige leeftijd.

In de uitzending van Recht van Spreken, die in 2017 op televisie werd uitgezonden, blikte Aad met presentator Elles de Bruin terug op zijn veelbewogen loopbaan en leven. “Ik ben niet ontevreden”, zei Van den Heuvel destijds. “Ik heb gedaan wat ik doen kon.”

Aad van den Heuvel reisde voor het KRO-actualiteitenprogramma Brandpunt in de jaren 60 en 70 de hele wereld over. Hij maakte reportages over de bouw van de muur in Berlijn, de Vietnamoorlog en de hongersnood in Biafra. De beelden van uitgehongerde kleine kinderen in Afrika maakten diepe indruk in Nederland. Van den Heuvel dacht in die jaren met zijn buitenlandreportage de wereld te kunnen verbeteren, vertelde hij in Recht van Spreken. "We dachten in het begin dat we in een of twee generaties het lek wel boven water hadden."

In de jaren 80 werd Van den Heuvel presentator van het immens populaire satirische consumentenprogramma Ook dat nog!. "Een wonderlijke overgang", zei hij terugblikkend. "Van honderden doden en verschrikkelijke rampen naar iemand met een verpeste vakantie in Torremolinos. En toen heb ik moeten leren dat klein leed ook leed is."

Recht van Spreken met Aad van den Heuvel woensdag om 23.25 uur op NPO2.