Evi Hanssen duikt in de duistere kant van het internet
Bron: Wim Van De Genachte

Evi Hanssen duikt in de duistere kant van het internet

Geschreven door Pieter Jongsma

Evi Hanssen duikt voor een documentaireserie de wereld in van sexting, grooming en catfishing. In 'Help, mijn borsten staan online' tast Evi Hanssen de duistere kant van het internet af en praat ze met slachtoffers, daders, ouders en specialisten over sexting, grooming, catfishing en sextortion. 

Evi Hanssen: "Naaktfoto's versturen is niks nieuws. De kans is groot dat jouw zoon of dochter dit ook doet. Er missen op het internet alleen nog duidelijke normen en waarden hoe hiermee om te gaan. Slachtoffers van bijvoorbeeld sexting of grooming worden vaak verantwoordelijk gesteld voor hun eigen daden; ze worden door anderen als daders gezien. 'Had je er maar niet in moeten trappen', wordt er dan gezegd. Hier moeten we als maatschappij aan werken. Het bespreekbaar maken is in ieder geval een goede eerste stap."

Vier fenomenen, vier afleveringen. Over het internet zoals je het liever nìet wil leren kennen. In de eerste aflevering praat Evi met Joline. Van de ene dag op de andere stortte haar wereld in elkaar: "Heel de school heeft mijn borsten gezien. Ik wilde niet meer leven", vertelt Joline, die op haar 17e een intieme foto naar haar vriendje verstuurde.

'Help, mijn borsten staan online' is vanaf 30 juni iedere dinsdag om 22.10 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.