Freek Vonk krijgt eigen zaterdagavondshow

Freek Vonk krijgt eigen zaterdagavondshow

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Bioloog Freek Vonk krijgt zijn eigen programma op de zaterdagavond van NPO 1. Vanaf 27 augustus is Freek samen met Evi Hanssen te zien in de familiequiz De Super Freek Show. In het programma wordt de wilde-dierenkennis getest van bekende- en onbekende Nederlanders.

Onder leiding van Dr. Freek Vonk en Evi Hanssen neemt een dierenminnende familie of vriendengroep het op tegen een team van bekende Nederlanders. Evi leidt de teams door de verschillende quizrondes en Freek verduidelijkt de antwoorden en geeft mini-colleges.

In de studio van De Super Freek Show waant iedereen zich even avonturier. Bomen, rotsen, water, steppe, er ontbreekt niets om het publiek het gevoel te geven dat ze in de wildernis zijn. De twee teams strijden in verschillende spectaculaire spelrondes voor een wekelijks wisselende trofee.

Om met de gouden kroko-cup, de vergulde varaan, de bronzen bonobo beker of de gouden gekko naar huis te gaan moeten de teams niet alleen alles weten over wilde dieren, maar ook stalen zenuwen hebben. Ze moeten hun handen vies maken, alles durven bekijken, voelen en proeven.

De Nederlandse bioloog vindt het ‘te gek’ dat hij het publiek nu eens mee kan nemen op avontuur. “Omdat ik tijdens opnames meestal door de hete, vochtige jungle struin kan ik geen publiek meenemen. Maar nu toveren we de studio om tot één grote wildernis”, aldus Freek Vonk.

De opnames van De Super Freek Show vinden plaats vanaf 23 augustus. Dierenliefhebbende vrienden, families en andere clubs kunnen zich aanmelden om mee te doen met de quiz via de website van BNN. De Super Freek Show is een co-productie van BNN, VARA en Second Nature.

De Super Freek Show is vanaf 27 augustus, iedere zaterdag, om 20:30 uur te zien op NPO 1.

Bekijk De Super Freek Show op TVblik.nl/de-super-freek-show