Evi Hanssen is de nieuwe co-host in Zomer met Art

Evi Hanssen is de nieuwe co-host in Zomer met Art

Geschreven door Sebastiaan Boers

Aanstaande maandag heeft presentator Art Rooijakkers een nieuwe co-host. Wederom is de keuze op een vrouwelijke co-host gevallen. Niemand minder dan Evi Hanssen naast Art plaatsnemen in de zomerse talkshow. Zij vervangt daarmee Merel Westrik, die de afgelopen week te zien is geweest.

Helaas zijn de kijkcijfers nog behoorlijk aan de lage kant. Woensdag zakten de kijkcijfers zelf in tot 99.000 kijkers. Dat had wel een reden; de oranje leeuwinnen plaatsten zich toen voor de finale van het WK voetbal. In totaal zagen meer dan vijf miljoen mensen hoe de vrouwen in de halve finale wonnen van Zweden. Zondagavond is de finale, die Nederland speelt tegen de Verenigde Staten.

Evi is de vierde co-host voor Art. Voor Merel was Ryanne van Dorst de co-host. In de eerste week was Richard Groenendijk te zien. Het was erg onwennig allemaal voor Art. Er leek toch een soort druk te liggen bij de presentator. Want de late avond van RTL 4 is een lastige avond. Vooral een talkshow is geen gouden formule meer.

RTL Late Night met Humberto Tan werd noodgedwongen gestopt vanwege tegenvallende kijkcijfers. Daarna haalde RTL 4 de NTR-presentator Twan Huys binnen. RTL late Night met Twan Huys bleek ook al geen goede combinatie. De kijkcijfers vielen behoorlijk tegen. Dus werd ook daar een einde aan gemaakt.

Ruim vier weken geleden was Bridget Maasland te zien op de late avond. Zij presenteerde geen talkshow, maar wel een spelprogramma. Zij mocht de quiz, De Zwakste Schakel, nieuw leven in blazen. Dat wist de kijker op sommige avonden wel te vinden. Dat er een tweede seizoen met Bridget gemaakt wordt is een kwestie van tijd.

Evi werd in Nederland onder meer bekend van haar deelname aan It Takes 2. Daar liet ze horen een aardig woordje te kunnen zingen. Helaas wist zij de finale niet te halen. Nu is ze de komende week dus te zien naast Art.

Zomer met Art is iedere werkdag om 22.30 uur te zien bij RTL 4.

Foto: William Rutten