Nieuw seizoen Expeditie Robinson uitgesteld
Bron: Martijn van Gelder

Nieuw seizoen Expeditie Robinson uitgesteld

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het 21e seizoen van het RTL4-programma Expeditie Robinson is voorlopig uitgesteld, dat heeft RTL maandag laten weten. Vanwege het coronavirus is er besloten het seizoen uit te stellen. "We zetten de gezondheid van onze crew en kandidaten voorop. Dus we gaan niet", laat presentatrice Nicolette Kluijver weten aan RTL Boulevard.

Lange tijd was er veel onduidelijk over een nieuw seizoen. Eerder leek het erop dat het nieuwe seizoen toch door kon gaan maar RTL hakte maandag de knoop door. Vanwege het toenemende aantal besmettingen in de Filipijnen kan het seizoen daar niet worden opgenomen. "Er worden allemaal nieuwe locaties gezocht, maar wanneer we kunnen vertrekken weten we nog niet. We staan allemaal stand-by en als we een go krijgen, kunnen we weg", laat Nicolette weten.

"Van uitstel komt geen afstel, maar het garanderen van de gezondheid en veiligheid van de presentatoren, deelnemers en crew staat voorop en is leidend in de beslissing om uiteindelijk af te reizen en een nieuw seizoen van Expeditie Robinson te maken", laat RTL weten. De zender zoekt momenteel naar een alternatieve opname locatie.