GTST Klassiekers: Het sprookje van Zeger kent een naar einde

Geschreven door Sebastiaan Boers

Iedere dinsdag blikt Showbizznetwork.nl terug op 30 jaar GTST. Welke gebeurtenissen hebben grote impact gehad in Meerdijk? Wij maken een reis terug in de tijd.

Wiet’s liefdesleven kent vele hoogte en dieptepunten. Zo is zij eerst een tijd lang geobsedeerd in Noud. Later krijgt ze gevoelens voor Anna. Voor Anna stelt het allemaal niet zoveel voor. Het is leuk voor een keertje. Maar Wiet kreeg echt gevoelens voor Anna. De twee kregen een relatie met elkaar. Wiet was dolgelukkig eindelijk een stabiele relatie te hebben.

Echt lang konden ze niet van elkaar genieten. De terugkeer van Job verstoorde het liefdesgeluk. Wiet was bijzonder jaloers. Hier kon Anna niet tegen en maakte het uit. Dan vanuit het niets leerde Wiet de mysterieuze Zeger kennen. Een man met een heel verleden. Meteen is ze helemaal in de wolken van hem, letterlijk. 

Nieuwe liefde?

Ze stort zich volledig in een relatie met hem. Hij doet werkelijk alles om haar liefde te krijgen. Sjors is minder fijn met haar nieuwe ‘zwager’. Ze heeft sterke twijfels bij deze man. Ze komt er per toeval achter dat het een man is die gevaarlijk is. Thijs, haar werkgever, wist ervan en hield deze informatie voor zich. 

Ondertussen wilde Zeger het leven van Wiet beheersen. Hij nam haar mee naar een klein plaatsje in Engeland. Ze had totaal niet in de gaten in welk gevaar ze zich bevond. Hij liet in Meerdijk een spoor van ellende achter zich. Zo moest Laura vechten voor haar leven. Zeger had Laura achtergelaten in een diepe put. 

De familie Bouwhuis maakte zich ondertussen zorgen om Anna. Zij was ineens spoorloos verdwenen. Niemand leek te weten waar ze was. Tim en Lucas kregen te horen dat Anna weg was. Langzaam maar zeker kregen zij een naar gevoel over de hele situatie. Is Zeger wel helemaal te vertrouwen?  Heeft hij iets te maken met Anna’s verdwijning?

Anna zit opgesloten in een kleine gevangenis op een hoge heuvel. Volgens een sprookje sluit de ‘prins’ een soort ‘heks’ op. Lucas en Tim weten Anna op tijd te vinden. Snel haastten ze zich naar Wiet en Zeger. Zeger wil Wiet laten boeten voor haar ‘ontrouw’. Ze is in een kamer geweest die geheim moest blijven. 

Zeger’s ware aard

De paniek slaat nu pas toe bij Wiet. Deze Zeger is niet te vertrouwen. Ze wil vluchten, maar kan geen kant op. Anna, Lucas en Tim zien hoe Zeger Wiet van een cliff af wil gooien. Anna komt op tijd tussen beiden maar wordt gepakt door Zeger. Nu dreigt hij haar van de cliff te gooien. Wiet doet een smeekbode aan Zeger. Het sprookje kan een gelukkig einde krijgen. 

Zeger ziet in wat hij heeft veroorzaakt. Dus wil hij dat het sprookje inderdaad goed afloopt. Hij loopt zelf naar de cliff toe. Anna en Wiet sluiten elkaar weer in de armen. Wiet ziet wat Zeger van plan is en wil hem helpen. Maar hij heeft het al bedacht. Hij springt voor het oog van Wiet, Anna, Lucas en Tim van de cliff af. 

Hiermee komt er een einde aan Zeger. Iedereen is opgelucht wanneer ze horen dat Anna en Wiet ongedeerd zijn. Verder is er goed nieuws vanuit het ziekenhuis. Laura komt weer bij en hersteld langzaam. Ze heeft gevochten voor haar leven. Ze is daarna volledig hersteld en kon het hoofdstuk Zeger afsluiten.