GTST Klassiekers: De échte dood van Isabella

Geschreven door Sebastiaan Boers

Iedere dinsdag blikt Showbizznetwork.nl terug op 30 jaar GTST. Welke gebeurtenissen hebben grote impact gehad in Meerdijk? Wij maken een reis terug in de tijd.

Het was voor Ludo een grote shock. De doorgedraaide Isabella rende met hun dochtertje, Amy, een gebouw in dat gesloopt ging worden. Ludo probeerde nog om beide te redden, maar het was te laat. Het gebouw werd tot ontploffing gebracht. Dat was dan het einde van Isabella en Amy. Tenminste dat is wat Ludo dacht. 

In werkelijkheid wist Isabella te ontsnappen. Zij sloeg op de vlucht voor Ludo. Zij was doodsbang dat hij hun dochter van haar af zou pakken. Dus liet ze alleen aan Charlie weten dat ze nog in leven was. Dat was dan het einde van Isabella in Meerdijk. Jarenlang wist ze van de radar te verdwijnen. Toch kon Isabella haar verleden niet vergeten. Ze keerde terug naar Meerdijk, om nog iets te regelen. 

Ondertussen is Amy een kleine tiener geworden. Zij wil dolgraag haar vader leren kennen. Ze weet echter niet dat Ludo haar vader is. Op zijn beurt weet hij niet dat zijn dochter nog in leven is. De shock is des te groter wanneer Ludo de ‘overleden’ Isabella ziet. Hij kan niet geloven dat ze nog in leven is. Zijn wereld staat weer volledig op zijn kop. 

Isabella weet niet goed wat ze moet verwachten. Nog altijd heeft ze de grote angst dat Ludo Amy van haar af wil pakken. Gelukkig is daar Maxime die haar raad kan geven. Alleen heeft Maxime wel een dubbele agenda. Zij wil wraak nemen op Ludo en verzint een listig plan. Zij wil proberen de voogdij over Amy in handen te krijgen. 

Dan komt het plan van Maxime in een stroomversnelling. Isabella glijdt in de douche uit en komt lelijk ten val. Ze wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar blijkt het allemaal ernstiger te zijn dan gedacht. Op haar sterfbed tekent Isabella een formulier dat ze de voogdij overdraagt aan Maxime. Ludo komt net te laat om het te verhinderen. 

Hij raakte zijn dochter opnieuw kwijt. Ditmaal aan zijn eigen zus. Het zorgde voor de nodige spanningen tussen broer en zus. Gelukkig wilde Amy wel in contact blijven met haar vader. De twee kregen toch een soort band met elkaar. Alleen zat er wel een stukje jaloezie in Amy. Zij zag met leden ogen toe hoe Nina alle aandacht kreeg van hun vader. 

Langzaam maar zeker ging Amy dezelfde kant op als haar moeder. Haar moeder heeft ook geprobeerd om een einde aan het leven van Nina te maken. Alleen deed Amy het net even anders. Het lukte haar bijna om Nina te vermoorden. Het werd net op tijd verhinderd door Mike, de vader van Nina’s dochter Nola. 

Inmiddels ligt dat allemaal achter de familie Sanders. Amy is momenteel gelukkig met Sil, de zoon van Laura. De laatste keer dat ze in Meerdijk te zien was, was met de begrafenis van haar tante Maxime. Zij kwam om het leven bij de brand in Boks. 

De verhaallijn was bijzonder goed in elkaar gezet. Eerst was Ludo zijn dochter kwijt, daarna verloor hij haar opnieuw aan zijn zusje. De verhoudingen tussen hem en haar werden zeer op de proef gezet. Maxime genoot zichtbaar om haar broer te vernederen. Gelukkig kwam alles uiteindelijk toch nog goed. Want de familieband is en blijft toch heel sterk.