Koninklijke onderscheiding voor presentatrice Anniko van Santen
Bron: AVROTROS

Koninklijke onderscheiding voor presentatrice Anniko van Santen

Geschreven door Pieter Jongsma

Presentatrice Anniko van Santen is vandaag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Vlak voor de eerste uitzending van het nieuwe seizoen is de presentator verrast door de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes. 

"Mede onder haar leiding is Opsporing Verzocht uitgegroeid tot een onmisbare schakel in rechercheonderzoeken en levert het een grote bijdrage aan het oplossen van misdrijven. Daarnaast richt Van Santen zich ook op de belangen van slachtoffers en nabestaanden en kan daarmee gesproken worden van persoonlijke bijzondere verdiensten", aldus Broertjes. 

Dit jaar is een jubileumjaar voor Van Santen, ze is precies vijftien jaar in dienst bij het programma vijftien jaar geleden presenteerde zij voor het eerst Opsporing Verzocht. Sinds 2014 is ze ook de eindredacteur van het AVROTROS-programma.

Anniko van Santen reageert verheugd op haar onderscheiding: "Ik ben ontzettend vereerd. Ik sta hier niet voor mezelf, maar voor alle slachtoffers en nabestaanden die ons hun vertrouwen geven en elke week op ons rekenen". 

Opsporing Verzocht, elke dinsdag om 20.30 uur op NPO1.