André van Duin ontvangt Media Oeuvre Award
Bron: MAX

André van Duin ontvangt Media Oeuvre Award

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

André van Duin heeft vandaag de Media Oeuvre Award 2020 ontvangen. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt door Spreekbuis.nl, voor de actieve mediaprofessional die in zijn of haar carrière van grote invloed is op het Nederlandse medialandschap.

Van Duin kreeg de award uitgereikt door Ron Brandsteder in het programma Tijd voor Max. "André van Duin is, naast een goede vriend, vooral een groot artiest. Meerdere generaties zijn getuige geweest van zijn veelzijdige carrière, die al een halve eeuw beslaat.", laat Ron weten.

 "André van Duin, is een groots volkskomiek, maar heeft ook zijn strepen ruimschoots verdiend als revueartiest, zanger, acteur, regisseur, presentator, tekstschrijver, radio- en tv-programmamaker.", luidt het juryrapport. "Naast zijn zeer succesvolle televisiecarrière is zijn radioprogramma 'Dik Voormekaar Show' vorig jaar verkozen tot het beste van 100 jaar radio en heeft hij tientallen hits in de Top 40 gehad. Eén van Nederlands grootste mediapersoonlijkheden heeft de Media Oeuvre Award dik verdiend."