Van intocht Sinterklaas tot alternatieve scenario’s Songfestival: bijlezen in één minuut
Bron: AVROTROS / Anton Corbijn

Van intocht Sinterklaas tot alternatieve scenario’s Songfestival: bijlezen in één minuut

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Elke zondag maakt Showbizznetwork.nl een overzicht van het belangrijkste media-nieuws uit de voorbije week. Lees in één minuut de hoogtepunten uit week 38 terug.

Sander Schimmelpenninck stapt op bij Quote

Sander Schimmelpenninck vertrekt na zeven jaar bij zakenblad Quote. Hij legt zijn functie als hoofdredacteur neer. “Het jaar 2020 is een snelkookpan geworden, waarin ik lange tijd zo’n beetje alles heb gedaan, maar nu is het moment gekomen om harde keuzes te maken”, schrijft Sander op Instagram. Sander wil emigreren naar Zweden, waar zijn vriendin woont. Onlangs stapte hij ook al op als talkshowhost bij het praatprogramma Op1, waar hij een duo vormde met Welmoed Sijtsma.

Thom Hoffman wil goed einde voor serie Dokter Tinus

Acteur Thom Hoffman vindt het nog altijd jammer dat zevende seizoen van de SBS6-serie Dokter Tinus nooit is gedraaid. Hij wil voor de serie, die van 2012 tot en met 2017 te zien was bij SBS6, een waardig afscheid. “De mooiste beloning zou zijn wanneer zij zeggen: ‘We geven Thom nog een zevende seizoen.’ Dan ben ik daar ook weer tevreden over”, vertelt hij tegen Televizier.

Intocht Sinterklaas op geheime locatie en zonder publiek

De landelijke intocht van Sinterklaas gaat ondanks het coronavirus gewoon door, maar op een geheime locatie en zonder publiek. Dat meldt de NTR. Door de coronamaatregelen ziet de intocht er dit jaar totaal anders uit dan normaal. De intocht is niet toegankelijk voor publiek. Om te voorkomen dat er toch mensen komen, houdt de NTR de locatie geheim. “We werken momenteel hard aan een scenario om de intocht ook zonder publiek een feest voor alle kinderen te laten zijn”, aldus de NTR.

Wie van de Drie terug op de buis met Martien Meiland

SBS6 blaast de tv-klassieker Wie van de Drie nieuw leven in. Panelleden Martien Meiland, Britt Dekker, Najib Amhali en Ryanne van Dorst proberen onder leiding van presentatrice Wendy van Dijk te achterhalen wie van de drie kandidaten een bijzonder beroep of de opmerkelijke hobby heeft. Wie van de Drie begon in 1963 als de Nederlandse variant op het Amerikaanse To Tell The Truth. 

Vier mogelijke scenario’s voor Songfestival in Rotterdam

Er zijn vier mogelijke scenario’s voor het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam. Er is nagedacht over hoe het Eurovisie Songfestival in verschillende omstandigheden door kan gaan, bijvoorbeeld als er reisbeperkingen naar Nederland zijn of als Nederland volledig in lockdown is. Mocht dat het geval zijn, dan zullen de inzendingen optreden vanuit hun eigen land. Als alleen de 1,5 meter afstand-regel geldt, biedt Rotterdam Ahoy plek voor ongeveer 2500 bezoekers in plaats van 15.000 bezoekers.