Vanavond op tv: Kinderen gaan bakstrijd aan in Heel Holland Bakt Kids
Bron: MAX / Roland J. Reinders

Vanavond op tv: Kinderen gaan bakstrijd aan in Heel Holland Bakt Kids

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zes jonge bakkers gaan vanaf vanavond samen met hun vader of moeder de bakstrijd met elkaar aan in de junior-versie van Heel Holland Bakt van start. In Heel Holland Bakt Kids bakken kinderen samen met één van hun ouders. Het is de bedoeling om de mooiste, lekkerste en bijzonderste baksels te presenteren aan de jury. 

De eerste aflevering staat in het teken van Dierendag. André van Duin mag de kinderversie van Heel Holland Bakt presenteren. Natuurlijk kunnen Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven niet ontbreken. Aan hun de ‘zware’ taak om alle baksels te proeven en te voorzien van commentaar. Zullen zij net zo kritisch zijn als in Heel Holland Bakt?

Naast het Dierendag-thema bestaan de andere afleveringen van de kids-editie ook allemaal uit thema’s. Zo komt er onder andere een spannende Halloween-thema voorbij. Op 24 oktober zullen de baksel angstaanjagend zijn. Of het ook gruwelijk zal smaken is nog even de vraag. Het zal in ieder geval mooie momenten opleveren. 

Na zeven seizoenen van Heel Holland Bakt is het nu aan de kinderen om hun baksels te laten jureren. Wie wordt de beste thuisbakker? Wie maakt de lekkerste en vooral mooiste creaties? Wie het minste bakt kan rekening houden met een exit uit de tent, want er kan maar één duo als winnaar uit de tent komen. 

Heel Holland Bakt Kids is iedere zaterdagavond om 19.25 uur te zien bij MAX op NPO Zapp.