Terug naar 2016: Verstappen boekt eerste zege & tv-sterren in de politiek

Terug naar 2016: Verstappen boekt eerste zege & tv-sterren in de politiek

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het is 2020, dus er is weer een decennium voorbij. Het is de hoogste tijd om de jaren ‘10 voorgoed achter ons te laten, maar niet voordat wij nog één keer hebben teruggeblikt. Elke maand staan de showbizz-gebeurtenissen uit een ander jaartal in de spotlights, vandaag is dat 2016.

Sylvana Simons maakt carrièreswitch 

Politiek Den Haag houdt haar adem in als niemand minder dan presentatrice Sylvana Simons de politiek in wil. Ze voegt zich bij DENK, maar na een ruzie binnen de partij stapte ze al snel op. Ze probeert het op eigen houtje met de partij BIJ1, maar ook dat verloopt stroef. Of ze volgend jaar in de Tweede Kamer terecht komt, is nog maar zeer de vraag. Ondertussen is er veel gedoe binnen verschillende kleine partijen. Haar oude partij DENK domineert momenteel het nieuws, omdat haar oude partijgenoten met elkaar overhoopliggen. Ook bij 50PLUS is het momenteel erg onrustig.

Max Verstappen gaat los in Spanje

Autocoureur Max Verstappen doet in 2016 hele goede zaken. Als jongste autocoureur weet hij de GP van Spanje op zijn naam te schrijven. Niet alleen is hij de jongste winnaar ooit, hij is ook nog eens de allereerste Nederlander die de GP van Spanje op zijn naam weet te zetten. Een knappe prestatie voor een jonge jongen. Het privéleven van de familie Verstappen is ook vaak onderwerp van gesprek in de showrubrieken, vooral de ruzie tussen de vader en de opa van Max domineerde vaak het nieuws.

Amerika krijgt een bijzondere president 

In november 2016 kiest Amerika hun nieuwe president: Donald Trump. Hij volgt daarmee Barack Obama op. De hele wereld is in rep en roer, want hoe kon Trump winnen van favoriet Hillary Clinton? Trump domineert nog altijd het nieuws, voornamelijk door zijn Tweets. Ook zijn huidige coronabeleid wekt veel vragen op. Veel Amerikanen zijn kritisch op de maatregelen van Trump. Inmiddels heeft ook voormalig president Obama van zich laten horen. Hij is heel kritisch over zijn opvolger. De manier waarop de coronacrisis wordt aangepakt, is volgens hem niet de juiste manier.