Een Jaar Van Nona’s Leven: Aanval geopend op Wendy
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Nona’s Leven: Aanval geopend op Wendy

Geschreven door Nona Tolol Laatste update:

Elke woensdag laat Nona haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Die Bossche bol en afbaktrol hebben het roddelen tot kunst verheven. Werkelijk elke scheet van elke bewoner wordt op samenzweerderige toon met elkaar besproken.

Vooral Wendy lijkt het doelwit te zijn. Tegenwoordig heeft Zoë ook nog eens verstand van auto's. Ze vergelijkt het niveau tussen Wendy en Babette met dat van een Fiat en een Mercedes.

Fiat Wendy en Mercedes B-klasse

Een Fiat Wendy is betrouwbaar, makkelijk toegankelijk en makkelijk in het onderhoud. Een Mercedes daarentegen, vooral die uit de B(abet)-klasse, is minder betrouwbaar, duur in het onderhoud, en voor de wat euh… oudere modellen uit de B-klasse geldt; moeilijk aan onderdelen te komen. Maar met op tijd een grote beurt moet dat wel in orde komen.

Als Zoe het dan tóch over auto's heeft; zij is te vergelijken met een slecht onderhouden tweedehands Renault. Een Renault Picasso welteverstraan. Zo'n pipo-wagen zou óók zeer toepasselijk zijn geweest. Qua niveau hangt ze in tussen een Canta, zo'n 25 km autootje en een brommobiel. Juist, zo'n wagentje waar je niet mee gezien wil worden.

Tja, Babette lijkt zich nogal verheven te voelen boven Wendy. "Zie je mij al op een camping zitten??" zegt ze op laatdunkende toon tegen Zoë. Ook heeft ze het over de manier van praten van Wendy. Ze mist de diepgang. Euh… diepgang? Nee, met die Kluk Kluk met haar oorlogs make up kun je diepgaande gesprekken voeren! Nee, Babette denkt niet dat ze Wendy hierna nog gaat zien.

Babette is op dreef

Ach Babs, ik denk überhaupt niet dat jij hierna nog veel deelnemers gaat zien. Ja, of het moet je arbeidscoach van het UWV zijn. Ik denk namelijk dat je een carriereswitch moet gaan maken aangezien ik t idee heb dat je als psycholoog niet aan de bak gaat komen. Tweedehandsauto verkoper misschien?

Babette lijkt er ook al slecht tegen te kunnen wanneer ze ergens op wordt aangesproken. Dit keer is het Eunice die het waagt om Babette aan te spreken op haar uitgelopen planning. Moet je net onze psychologe hebben. Die Bossche bol zal en moet hierin haar gelijk hebben. Puntje bij paaltje gaat Eunice óók weer over de tong. Echter niet alleen bij Babette maar Eunice ligt bij meerdere bewoners niet lekker.

Poolparty

Anyway, de poolparty kan van start. Gelukkig dat ik het terug kon kijken want na een blik op Erik geworpen te hebben in zijn outfit, raakte ik tijdelijk even blind. Mijn ogen! Om maar met Babette haar woorden te spreken: Ooh Maai Kott!

Toch krijgt hij, geheel verdiend, de golden ticket voor origineelste outfit. Maar wat hoor ik m tijdens een onderonsje met Mirthe toch allemaal zeggen? Dat hij op jongere vrouwen valt, was al bekend (of ze ook op hem vallen is niet bekend maar wellicht dat zijn zwemoutfit bijdraagt aan zijn sexappeal) en Sasha is zijn droomvrouw.

Als Bern er niet was geweest, had hij toch zeker wel kans gemaakt, zegt hij tegen Mirthe. Die verslikt zich zowat en wil toch even zeker weten wat hij bedoelt. Dat Sasha dan met hem? "Waarom niet?", zegt hij op zelfverzekerde toon.

Na afloop van de poolparty hebben vijf bewoners besloten om te gaan slapen in de cabbana. Er heerst een uitgelaten stemming en na een hoop gedol en gelach vallen ze in slaap.

The morning after

Die sensatiemuts Babette heeft echter het idee dat er één of andere orgie heeft plaatsgevonden. Dat kán haast niet anders, zegt onze LOI-psychologe. Natuurlijk is er iets gebeurd!, oppert ze bij Moraima. Daarbij wijst ze vooral Wendy aan. Moraima dr pruik zit waarschijnlijk te strak want die gaat óók al mee in het geroddel.

Bij Marciano vangt Babette bot wanneer ze insinueert dat er iets voorgevallen moet zijn tussen Wendy hem en Jasper. Waar heeft die Bossche bol last van, joh? Later ondervraagt ze, samen met Kluk Kluk, Mirthe over die avond. Wederom probeert ze haar uitspraken te ontlokken waardoor deze Wendy in een kwaad daglicht zetten.

Helaas voor Babette heeft Wendy dit gehoord en zij maakt dan ook direct korte metten met Babette haar insinuaties. Kluk Kluk zet metéén haar grote muil op en Babette bindt op laffe wijze in.

Ice on the price

Isaac lijkt zich herpakt te hebben en ogenschijnlijk lijkt alles weer als vanouds tussen hem en Babette. Hij moet wel. Want hij ziet zelf óók wel in dat Babette veel mensen aan haar kant lijkt te krijgen. Hij stelt dat hij veel bewoners heeft zien veranderen nu de geldprijs dichterbij komt. Wanneer Babette vraagt of zij daar óók toe behoort, stelt hij haar gerust. ‘Nee hoor, jij niet.'

Tegen Zoë zegt hij dat ze in haar voordeel gegroeid is. Ja, haar wenkbrauwen zeker. Ik moest écht effe een beetje in mijn mond overgeven toen ik dat hoorde.

FC Kip aan de macht

Moraima had al gezegd dat ze niet geschikt is voor manager en ze doet dan ook erg haar best om dat te bewijzen. Ik geloof je, hoor! Je kan het óók overdrijven. Boodschappen worden niet, nauwelijks of verkeerd besteld. Er is geen inzicht in wat er wordt uitgegeven en ook vinden er geen kringgesprekken meer plaats. Wanneer er geen eten is, wuift ze vragen daarover geïrriteerd weg.

Ik weet niet wat het kantoor met managers doet maar ook Moraima heeft zich op het schilderen gestort. Zoë schilderde de hele dag haar porum vol en Moraima doet dit op een doek.

Wat er wel geregeld wordt, is het verlate mac Donalds diner ter afsluiting van Kluk Kluk dr termijn als manager. Gezamenlijk genieten de bewoners van de Mc Plamuurbek, de Mc Dombo en Franse frietjes.

Vrijstelling voor Mirthe

Er vindt een vrijstellingsopdracht plaats. De bewoners moeten het aantal kilometers van en naar werelddelen schatten. Mirthe haar schatting komt het dichtstbij en zij wint deze opdracht dan ook glansrijk.

Trots hoor ik Zoë verkondigen wat haar aantal kilometers is. Ze kan het getal (52.000) niet in zijn geheel uitspreken en heeft het over "Ik heb een vijf, een twee en dan met drie nullen."  Jammer. Alleen die drie nullen zou ze goed hebben wanneer de vraag was hoeveel werkende hersencellen ze heeft.

Dat Mirthe een geduchte tegenstander is, was al bekend. Echter wordt dit nu ook bevestigd. Zij ontvangt diverse Judaskussen en omhelzingen. Vrijstelling of niet, Mirthe gaat gewoon lekker verder met haar nachtelijke strooptochten.

Zoë in het nauw

Zoë is zich ervan bewust dat zij kans maakt om genomineerd te worden. Ze legt hier en daar haar geplamuurde oor te luisteren. Inderdaad wordt het niet tegengesproken. Maar óók niet bevestigd, zegt ze tegen Babette. Wendy lijkt de meest geschikte kandidaat om voor de bus te gooien, zegt ze tegen Sasha en Bern. Die zeggen echter niets toe. Ook niet in het Engels.

Ooh mensen, wat zou ik die Zoë graag onder de bus gooien. Zo'n dubbeldekker, en dan nog lekker heen en terug.

Tot slot

Jasper ondertussen zoekt sponsors voor het TT-evenement dat hij wil organiseren. Sasha en Bern maken dankzij hun gulle gift de begroting sluitend. Wendy tenslotte gaat wederom het gesprek met Babette aan.

Ik vind het bijna pijnlijk om te zien hoe Wendy het idee krijgt aangepraat dat het allemaal aan háár ligt. Ik bedenk me dan maar dat het niet anders kan dan dat het gedrag van Zoë en Babette op den duur tegen hen gaat werken. Hopelijk bij een volgende eliminatie al. Wie zal de Karma-bus gaan besturen?

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!