SBS6 maakt tv-show van YouTube-hit Het Jachtseizoen
Bron: StukTV

SBS6 maakt tv-show van YouTube-hit Het Jachtseizoen

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

SBS6 gaat een grote tv-show maken van de YouTube-hit Het Jachtseizoen. Dat wekelijks te zien is op het YouTube-kanaal van Stuk TV. Dat heeft Giel de Winter laten weten Shownieuws. Het programma scoort online enorme cijfers waar tv-zenders van dromen. 

De tv-versie zal wel ietsje trager zijn dan de kijkers van het kanaal van de mannen van StukTV zijn gewend laat Giel weten. Toch is het een uitdaging. “We zijn toch programmamakers, dus het kriebelt enorm om ook aan de televisiewereld te laten zien wat we kunnen. Toen dachten we: oké, dit is het moment. Dus we gaan naar SBS 6, in het voorjaar. Het is een gigantisch spannende stap.”

Fans hoeven niet bang te zijn dat er teveel aan het format wordt aangepast. “Het Jachtseizoen moet wel blijven zoals mensen het kennen. Online gaat het al heel, heel snel, dus we zullen het voor de televisie misschien iets vertragen, maar dat moet ik echt gaan zien als we het maken. We zijn nu begonnen met de productie en de opnamedagen moeten nog beginnen.”

Het Jachtseizoen is een programma waarbij een BN’er vier uur lang uit handen moet blijven van team-Stuk. De BN’er heeft een GPS-tracker om, die om de tien minuten zijn locatie naar team-Stuk stuurt. Het de bedoeling dat mannen van StukTV de BN'er gaan vangen. 

De televisie-editie van Het Jachtseizoen is vanaf het voorjaar te zien bij SBS6.