5 Uur Show maakt comeback bij SBS6
Bron: SBS6

5 Uur Show maakt comeback bij SBS6

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Vanaf maandag 31 augustus komt SBS6 met een vernieuwde versie van de 5 Uur Show. Dat nieuws werd woensdag bekend gemaakt. Het nieuwe middagprogramma legt de nadruk op de gebeurtenissen van de dag. Er is ruimte voor amusement en maatschappelijke thema’s komen uitvoerig aan bod. 

De 5 Uur Show wordt mede mogelijk gemaakt door de Goeden Doelen Loterijen. Hierdoor is er binnen het programma ruimte voor de projecten van de goede doelen en culturele organisaties die hierdoor gesteund worden. Onder andere de Nationale Postcode Loterij, de Bankgiro Loterij en de Vriendenloterij vallen hieronder. 

5 Uur Show wordt een vaste waarde aan het einde van de middag, aldus René Oosterman, zendermanager van SBS6. Momenteel is er al sprake van een samenwerking tussen de goede doelen en de commerciële zender. Programma’s als Postcode Loterij Miljoenenjacht en Lingo zijn hier voorbeelden van. 

Wie de presentatie op zich gaat nemen is nog niet bekend. Toen de 5 Uur Show nog bij RTL 4 te zien was, werd het afwisselend gepresenteerd door Viola Holt en Catherine Keyl. Of zij weer gevraagd gaan worden is ook niet bekend.

5 Uur Show is vanaf maandag 31 augustus iedere werkdag om 17.00 uur te zien bij SBS6.