Molspiracy: Gaf de Mol nu al antwoord op dé vraag? Ik wist het!

Molspiracy: Gaf de Mol nu al antwoord op dé vraag? Ik wist het!

Geschreven door Shannen Stolte

Het is maandag 21 december 2020, tv staat aan en om 20.25 uur begint op NPO 3 een extra MolTalk om de kandidaten bekend te maken van Wie is de Mol 2021! Oh wat heb ik hier zin in…

Je ziet vrijwel direct dat er oud kandidaten samen met de presentatoren Rop Verheijen en Marlijn Weerdenburg aan de tafel zitten. De oud kandidaten zijn Nathan Rutjes, Buddy Vedder en Vivienne van den Assem. Ze beginnen met het bekend maken van de kandidaten. Het filmpje begint met een spannende sfeer in een grote zaal, waar in het donker de kandidaten onder grote schermen staan. De eerste spotlight gaat aan! Spannend...

De eerste kandidaat is Splinter Chabot. Ze laten op het beeldscherm boven hem zien waar ze bekend van zijn. En daarna krijg je ook te zien wat hij als strategie gaat uitvoeren in dit seizoen. Hierna gaat de spotlight naar de tweede kandidaat en dit is Charlotte Nijs. Bij haar laten ze ook zien waar ze bekend van is en ook haar strategie voor dit seizoen. Hierna volgen op diezelfde manier de andere kandidaten: Remco Veldhuis, Renée Fokker, Joshua Nolet, Marije Knevel, Erik de Zwart, Roxanne Hehakaija, Florentijn Hofman en Lakshmi. 

Het beeld gaat weer op donker en we zien op de beeldschermen oud kandidaten die teksten en spreuken uitspreken. Als laatste zie je Merel Westrik, de mol van 2018. Zij spreekt de welbekende woorden uit: Wie is de Mol? Dan zie je dat elke kandidaat antwoord geeft op deze vraag. Niet één voor één, maar praten ze uiteindelijk allemaal door elkaar heen. Hierbij popte gelijk in mijn gedachten dat de Mol daadwerkelijk antwoord aan het geven is op deze vraag. Rik komt aanlopen en spreekt naar de kandidaten. Hij vertelt aan de kandidaten en aan de kijkers dat de mol antwoord heeft gegeven op de vraag. Ik wist het!

Ze gaan terug naar de tafel met de oud kandidaten en de presentatoren. Ze hebben onwijs veel zin in dit seizoen en ik ook. Zoals rop dit zegt: We gaan alle kakelverse kandidaten langs en praten hierover met de oud kandidaten. Hier wordt al genoemd dat Florentijn een winnaarsmentaliteit heeft. Ze staan even stil voor een tussenstand van de Molloten op de Wie is de Mol app. Hier zie je dat Charlotte Nijs al 23 procent heeft. Ik ben verbaasd dat ze al 23 procent heeft, dit wordt wat dit jaar.

Dan laten ze een trailer zien waar Wie is de Mol is opgenomen. Ik zie veel bergen en architectuur maar ook veel natuur. Dit is wel een lastige. Het is Tsjechië! Oeps hier ben ik zelf twee keer op vakantie geweest. Rik is ondertussen aangeschoven aan tafel. Hij geeft aan dat hij zelf wel kandidaat had willen zijn van dit seizoen. Ja ik ook wel! Het was dit jaar wel lastiger om het op te nemen vanwege corona. Maar Rik zegt dat ze de regels goed hebben nageleefd. Hij verklapt al wel dat de laser opdracht terugkomt, gelukkig maar! En dat er een opdracht komt waarbij het wel heel spannend kan worden. Ik ben nu al benieuwd in welke aflevering dit komt.

De oud-kandidaten spreken uit wie ze nu verdenken. Vivienne verdenkt Marije, Buddy verdenkt Remco maar ook Splinter en Nathan verdenkt ook Splinter. ‘Splinter staat ook op mijn verdachten lijstje’ In de tussenstand zie je dat Charlotte nog steeds bovenaan staat als meest verdachte. Dan zien we nu eindelijk de leader van dit seizoen. Wat mij eigenlijk opvalt is dat ik gezichten zie, het leek wel of 1 daarvan op Merel Westrik leek. Ook zie ik een stukje met de tekst: ‘Geen geluid’ in beeld komen. Ze hebben voor mijn gevoel veel dubbele betekenissen in deze leader gestopt.

Ik kan niet wachten tot 2 januari 2021!