Ziko wil terug in Big Brother: ‘Ik hoef die prijzenpot niet, maar wil sensatie maken’
Bron: RTL / Ingo Calí

Ziko wil terug in Big Brother: ‘Ik hoef die prijzenpot niet, maar wil sensatie maken’

Geschreven door Pim van Dinten

De 34-jarige Ziko uit het Vlaamse Lokeren moest vorige week donderdag als eerste het Big Brother-huis verlaten. Na slechts zeven dagen kwam er voor hem een einde aan zijn Big Brother-avontuur. Het publiek koos ervoor om Liese in het huis te houden, ten koste van de fanatieke Ziko. “Niemand wil er als eerste uit natuurlijk, maar ik heb mezelf toch geamuseerd”, blikt de dansschooleigenaar terug.

Hoe voelde het om Big Brother als eerste te moeten verlaten?

Heel jammer natuurlijk, maar ik heb nergens spijt van. Ik was volledig mezelf en ik ben heel trots dat ik mijn eigen niet verloren ben in het huis.

Zag je het aankomen dat het publiek Liese boven jou verkoos?

Eigenlijk niet, maar ik had ook nooit verwacht dat ik tegenover mijn maatje ging staan. Achteraf gezien blijkt het een plot tussen Danielle, Nathalie, Jowi en Thomas te zijn geweest.

Hoe heb je het Big Brother-avontuur ervaren?

Ik wil eerst het hele team Big Brother bedanken. Ze hebben ons als koningen behandeld. Ik kan daarover geen enkel slecht woord zeggen. Echt respect, met een dikke vette R. De ervaring zelf vond ik geweldig, alleen is het jammer dat het zo was kort was. Niemand wil er als eerste uit natuurlijk, maar ik heb mezelf toch geamuseerd, al was mijn motor juist warm aan het draaien.

Wat is je favoriete moment?

Ik vond die dans-challenge het mooiste moment en zeker die 5000 euro die we daarmee gewonnen hebben voor de groep. Al zou ik het nu direct in mijn zak gestoken hebben, moest die keuze er geweest zijn, haha.

Wat is je tegengevallen?

Het niet kunnen slapen in de nacht, omdat onze vriend Thomas elke nacht het idee kreeg om bomen te gaan zagen, haha. Ja, dat was een hel, geloof mij…

Wat heb je het meest gemist?

Mijn familie en vrienden toch wel, maar mijn gsm ook wel. Wat ook heel raar was, is dat je geen besef van tijd hebt. Je wist gewoon niet hoe laat het was. We hadden een ovenklok, maar die stond niet juist.

Wat is het eerste dat je gedaan hebt toen je het huis verliet?

Lekker 12 uur geslapen. Geloof mij, ik heb slaap ingehaald, niet normaal.

Wat zou je anders gedaan hebben als je het over zou kunnen doen?

Aan mezelf niets eigenlijk. Ik ben wie ik altijd ben geweest en ik heb geen spijt van mijn aanpak, maar misschien mensen iets directer aanpakken nu dat ik gezien heb hoe schijnheilig en kwetsend ze zijn. Het is echt gek om te zien hoe snel het spel aan ging.

Als er nog een mogelijkheid komt om terug te keren, zou je dat dan doen?

Zeker! Ergens hoop ik dit wel echt. Ik zou zelfs zeggen tegen Big Brother: ik hoef die prijzenpot niet te hebben, schenk het maar aan een goed doel. Ik zou puur meedoen voor de mensen, om hun meer ambiance en sensatie te geven. Ik lees heel veel comments dat ze mij missen en mij er terug in willen. Dus Big Brother, If you need me, call me. You got my number. Maar dan wel als huismeester, zodat ik gelijk immuun ben en direct een paar strenge regels kan plaatsen. Dan weten ze gelijk: The King Is Back.

Mochten er nog nieuwe bewoners komen, heb je dan nog tips voor ze?

Wees in alle tijden jezelf en probeer een beetje sfeer te brengen, want denk ook aan die livestreams. Mensen willen ook wat zien en die kijkcijfers moeten omhoog toch. Dus don’t hold back, give 1000%.

Wie hoop je dat Big Brother 2021 gaat winnen?

Ik heb drie favorieten die het van mij echt mogen winnen. Dat zijn Liese, Naomi en Nick.

Blijf je jouw ex-huisgenoten elke avond op tv volgen?

Ik bekijk sowieso elke aflevering en de livestream alleen ‘s morgens om 10:00 uur en ’s avonds even rond 19:00 uur. Dan weet ik dat ze dan actief iets aan het doen zijn.