Streamen of skippen: 'Cursed is een verfrissende kijk op de legende van koning Arthur'
Bron: Netflix

Streamen of skippen: 'Cursed is een verfrissende kijk op de legende van koning Arthur'

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Het aanbod van streamingdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle vertelt Showbizznetwork.nl je elke week welke nieuwe films en series je zeker moét streamen en welke je gerust kan skippen. Vandaag bespreekt John Cursed.

In de loop der jaren zijn er al veel films en series gemaakt die gingen over koning Arthur, Merlijn de tovenaar, het magische zwaard van Arthur en dergelijke. Op Netflix staat al de serie Merlin (2008-2012) en daar is inmiddels de serie Cursed bijgekomen.

In deze serie moet de jonge heks Nimue het befaamde zwaard naar Arthur brengen. En dat moet gebeuren in een wereld waar een Christelijke orde van in rode habijten geklede priesters jacht maken op heksen en tovenaars en in deze jacht hele dorpen afslachten en platbranden.  Voor deze jacht krijgen de monniken jacht van de ‘huilende monnik’, een zeer gedreven en kundige moordenaar. 

Koning Uther is de heerser en Uther zijn adviseur Merlijn blijkt een alcoholist te zijn die constant in de kroeg zit en zijn vermogen om te toveren kwijt is geraakt. Arthur blijkt een kleine crimineel met een hoop schulden te zijn, die ervan droomt ooit een ridder te worden. 

Dit alles zorgt voor een zeer verfrissende serie die deze magische wereld visueel zeer mooi laat zien en dus breekt met alle tradities rond de Arthur legendes. Zo wordt Arthur gespeeld bijvoorbeeld gespeeld door Devon Terrell, een donkere acteur. Iets waarop ook door puristen kritiek op geuit is. Voor mij is deze verfrissende verfilming absoluut de moeite waard en hoop ik dat er een tweede seizoen komt.