Streamen of skippen: Netflix's zombieserie Back Summer is een aanfluiting
Bron: Netflix

Streamen of skippen: Netflix's zombieserie Back Summer is een aanfluiting

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Het aanbod van streamingdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle vertelt Showbizznetwork.nl je elke week welke nieuwe films en series je zeker moét streamen en welke je gerust kan skippen. Vandaag bespreekt John Black Summer.

Zombies leven! De Walking Dead heeft intussen al jaren geleden het zombie-genre nieuw leven ingeblazen.  Er zijn sinds die tijd diverse films en series over zombies verschenen, sterker nog op dit moment worden voor zowel ‘The Walking Dead’, ‘Fear the Walking Dead’ en ‘Walking Dead: World Beyond’ nieuwe seizoenen gefilmd. 

Dit zombie succes heeft er waarschijnlijk toe geleid dat Netflix een eigen zombieserie heeft ontwikkeld. ‘Black Summer’. Een serie die ik ook gekeken heb, 9 afleveringen lang. Black Summer lijkt misschien nog het meest op ‘Fear the Walking Dead’, een serie die zich aan het begin van de zombie-uitbraak afspeelt en we een groepje overlevenden volgen, die terwijl ze proberen in leven te blijven zoeken naar hun geliefden. 

Deze serie is eigenlijk een aanfluiting vergeleken bij wat verder op Netflix te vinden is maar is ook een aanfluiting in het Zombie-genre. Het eerste wat mij irriteerde was het feit dat iemand stierf, neerviel en binnen 10 seconden zijn ogen opende, zombie was geworden en als een hondsdolle ‘Speedy Gonzales’ (wie kent hem nog?) op ander mensen afrende, probeerde deuren of ramen te openen e.d. Verder werden de afleveringen steeds onderbroken door een hoofdstuk titel zoals ‘running, ‘bicycle’ e.d. Daarnaast waren diverse scenes te zien vanuit het oogpunt van meerdere betrokkenen en die brokstukken moesten een logisch geheel vormen. 

Het verhaal, de karakters en het acteerwerk vond ik allemaal matig. De karakters waren nogal stereotiep, een zwarte crimineel, een Chinese dame die geen Engels spreekt maar wel alles begrijpt, een opvliegende Latino en een domme nerd die als een volleerd militair zombies weet te slachten. Daarbij opgeteld dat de lengte van de afleveringen nogal verschilde. Variërend van 44 minuten van de eerste aflevering tot 20 minuten van de laatste aflevering. 

Misschien is dit alles de reden dat er geen tweede seizoen is gekomen. Alhoewel Netflix een 2e seizoen aangekondigd heeft. Maar mocht je zombie vertier zoeken over ‘Black Summer’ kan ik alleen maar zeggen: Skippen! En met hoofdletters geschreven.