Streamen of skippen: ‘Winx had beter een jeugdherinnering kunnen blijven’
Bron: Netflix / Jonathan Hession

Streamen of skippen: ‘Winx had beter een jeugdherinnering kunnen blijven’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het aanbod van streamingdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle vertelt Showbizznetwork.nl je elke week welke nieuwe films en series je zeker moét streamen en welke je gerust kan skippen. Vandaag bespreekt Daniël Fate: The Winx Saga.

Mede door de hele coronacrisis hunkeren we naar nostalgie. De trend van het terughalen van klassiekers is een paar jaar geleden al ingezet, maar werd in 2020 volop doorgezet door zowel de traditionele televisiezenders als de streamingdiensten: even terug naar het oude normaal, een wereld zonder corona. Netflix is ook op de recycle-trein gestapt, maar de streamingdienst heeft met de live action-versie van de Nickelodeon-klassieker Winx Club de plank nu volledig misgeslagen.

In The Winx Saga heeft de 16-jarige Bloom (Abigail Cowen) net als in de originele serie net ontdekt dat zij een fee is. Bloom verruilt de gewone mensenwereld om op de magische kostschool Alfea haar toverkrachten onder controle te krijgen. Ze moet leren omgaan met rivaliteit, romantiek en het bovennatuurlijke, maar al snel gaat het mis als de oude vijand van het feeënrijk weer opduikt. De tieners moeten hun krachten bundelen om de monsters, die de Verbranden heten, te verslaan.

Winx was de eerste guilty pleasure in het leven van menig millennial, maar het had beter een jeugdherinnering kunnen blijven. Als kind werd je in hun magische wereld gezogen en droomde je over het bestaan van deze plek, maar nu vraag je je vooral af wie Netflix probeert te bereiken? Reboots zijn eigenlijk een vorm van ‘makkelijk scoren’: fans van toen kijken nu ook wel weer, maar The Winx Saga is een hervertelling van het oude verhaal, met een aantal vreselijke wijzigingen. Zo zijn er geen transformaties meer, is Flora ingeruild voor haar nichtje en is Stella ineens een bitch. The Winx Saga is een slap aftreksel van het origineel, maar voor de huidige tieners is het een prima serie.

Meer kijktips? Word lid van onze Facebook-groep Serielovers NL!