Hunted VIPS: De kooi van Faraday?
Bron: AVROTROS

Hunted VIPS: De kooi van Faraday?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Het seizoen van Hunted VIPS begint waar het vorige reguliere seizoen eindigde, op Texel. De Hunters zien al snel 8 nieuwe voortvluchtigen en al snel worden een paar van deze BN-ers herkend. De acht vluchtelingen hadden vooraf al mogen regelen dat een vluchtvoertuig voor hun klaarstond. Zodat ze hun vlucht goed kunnen starten.

Fajah en Ilhem vluchten vanaf de veerboot niet het land op naar een vluchtauto maar gaan terug de boot op om ongezien voor de Hunters in een auto van vreemden te stappen. Alle BN-ers werden snel herkend maar Ilhem, die nog geen BN-er is riep de meeste vraagtekens op bij de Hunters. 

De teams van de mannen openen snel de meegekregen envelop, een bruine envelop met daarop ‘Top Secret’ en een envelop die de Hunters op de beelden van de veerboot ook al snel gespot hebben. Deze envelop bevat een stuk papier met wat lijkt coördinaten en de vermelding dat ze over 3 dagen meer info krijgen van een bekende. In het geval van Klaas en Dennis is dit ene Jochem. En Klaas weet direct dat dit Jochem Meijer moet zijn, dat is namelijk een vriend van hem. 

Een paar van de vluchtelingen gebruiken al snel hun burner telefoon. De Hunters hebben al snel gezocht naar telefoons die aanstonden op of bij de veerboot. Hier vinden ze al snel 2 telefoons waarbij geen gebruiker is geregistreerd en die aangingen toen de vluchtelingen de veerboot verlieten en snel daarna weer uit gingen. 

Klaas heeft geregeld dat een vriend hem met een bootje op komt halen bij een kade waar geen camera hangt. Tenminste daar is hij van overtuigd. Maar terwijl dit duo daar wacht ontdekken ze een camera op een brug vlakbij. Wat aan Klaas de term ‘kut’ ontlokt. Maar ze zitten al in de boot voordat de Hunters de camera beelden van deze locatie hebben. En met eng logisch redeneren denken de Hunters al snel dat die 2 in Den Oever aan wal zullen gaan en ook dit blijkt te kloppen want ook hiervan hebben de Hunters binnen no time beeldmateriaal. 

Het voertuig waarin Kim en Birgit vluchten is al snel ontdekt maar de dames hebben uitstekend werk verricht en wisselen al snel buiten het zicht van camera’s van auto. Hun 2e auto is een opvallend rood gekleurd auto. Misschien vanuit de gedachte als we opvallen zullen de Hunters niet verwachten dat wij het zijn?

Fajay en Ilhem hebben ook hun burner telefoon gebruikt en de Hunters ontdekken al snel dat er gebeld is naar Daan va Dijk, de ex van Fajah die hun op weg helpt. Maar ook Fajah lijkt slim bezig. Ze wikkelt aluminium folie om de telefoon om een ‘kooi van Faraday’ te maken. Waardoor er geen straling naar buiten kan (als nitwit heb ik ‘kooi van faraday’ maar even gegoogled) Ach je leert nog eens wat in zo’n programma. 

Kim en Birgit vinden al snel een slaapplaats dus hun eerste dag is zeer goed gegaan. Dennis en Klaas worden in den Oever opgepikt door de klusjesman van Klaas. Dus alles lijkt voorspoedig te verlopen voor de vluchtelingen. Maar Oussama en Bilal zijn teruggegaan naar Amsterdam, naar station Sloterdijk, de buurt waar ze wonen. Maar omdat ze hun burner weer gebruiken zijn de Hunters er snel achter dat ze in de buurt van station Sloterdijk zijn. Dus gaan 2 Hunterteams als een speer naar Amsterdam. 

En terwijl deze 2acteurs zonder oog op hun omgeving te houden in een park iemand op zijn telefoon de coördinaten uit hun envelop op laten zoeken worden ze gezien door een team van de Hunters.  Een tweede team komt ook ter plaatse en net als het tweetal verder wil gaan omdat de coördinaten niet opleveren duiken de Hunters op. De twee lijken allebei een andere kant op te vluchten maar Oussama wordt al meteen gepakt. Dag 1 en direct succes, vluchteling 1 is al gearresteerd. En dan zien de Hunters Bilal vluchten op een fiets en zet een Hunter rook op een fiets de achtervolging in en dan…..

‘WORDT VERVOLGD’ zoals dat zo mooi heet. En een mooie cliffhanger met een week wachten om te ontdekken of Bilal ook wordt gepakt.