Door Natasja’s Ogen: Ali heeft een gat in zijn hand en een slim dubbelspel van Jolien
Bron: RTL / Wesley de Wit

Door Natasja’s Ogen: Ali heeft een gat in zijn hand en een slim dubbelspel van Jolien

Geschreven door Natasja Landman

Elke donderdag deelt Natasja haar kijk op Big Brother 2023.

In de eerste weken hebben de bewoners al het spel met de gekleurde bollen gespeeld. In deze Back in Time week was het tijd voor hetzelfde spel. Lindsey en Charlotte hebben zich de vorige keer opgeofferd en vonden daarom dat ze nu recht hadden op een goede prijs. Er was één keer 10 coins te winnen, twee keer toegang tot de secret room en één keer toegang tot de fotokamer. Ali gaf gelijk al aan dat hij graag de 10 coins zou willen, omdat hij al weken geen coins meer heeft gehad.

Vorige week was er ook een hele discussie over het verjaardagsfeest voor Charlotte waar iedereen coins voor zou inleveren. Ali heeft geen coins en kon niets inleveren. Jason vond dat oneerlijk, want zij moesten dan meer inleveren. Terwijl Ali ook nog coins had kunnen hebben als hij er iets verstandiger mee had omgegaan. Ik begrijp wel wat Jason zegt, want als Ali tien coins heeft zijn die dezelfde week nog op. Terwijl andere weken met hetzelfde aantal coins kunnen doen.

Danny en Jason offeren zich op bij het bollenspel. Jolien geeft aan wel graag coins te willen, maar samen met Bart komt ze tot een compromis. Waardoor zij coins van Bart krijgt als ze zich opoffert. En zo hebben eigenlijk alleen Jason en Danny niets gewonnen tijdens dit spel. Ook al heeft Danny niets gewonnen vindt hij toch dat hij zich mag bemoeien met wat Ali koopt van zijn coins. Snoep armbanden voor één coin zou Danny het echt niet waard vinden. Alleen vindt Ali van wel en heeft hij zijn eerste coin alweer snel ingeleverd voor het snoepgoed. Vervolgens koopt hij ook nog stiekem ander snoep waardoor Danny helemaal kwaad wordt. Ali geeft terecht in de dagboekkamer aan dat het zijn coins zijn, maar tegen Danny zegt hij dat hij wel vijf coins van hem mag hebben als hij iets leuks in de wall ziet.

Ik snap ergens wel het punt van Danny en op deze manier gaat Ali weer het weekend niet halen met zijn coins, maar het is zijn beslissing. De groep heeft Ali die coins gegund met het spel. Dan hadden ze zich niet moeten opofferen. Ze hebben toch ook geen beslissing over het spel dat Charlotte en Lindsey gaan kiezen in de secretroom, omdat ze hun die prijs hebben gegeven. Waarom dan wel over wat Ali met zijn coins doet?

Het dubbelspel van Jolien

Naast het hele gedoe om de coins van Ali is er ook nog iemand die er steeds tussendoor glipt. Bij wie hoort Jolien eigenlijk? Ze slaapt heel slim in de rode kamer bij Danny, Ali, Lindsey en Charlotte. Alleen heeft ze met Bart afgesproken dat ze hem niet gaat nomineren en probeert ze ook met Jason af te spreken dat zij niet op elkaar gaan stemmen. Een hele slimme manier van het spel spelen. Doordat ze in de rode kamer slaapt kunnen ze daar niet bespreken dat ze op Jolien gaan stemmen.

En door een bondje te hebben met Bart en Jason is Jolien niet degene uit de rode kamer die zij zullen gaan nomineren. Nu slapen er meer mensen in de rode kamer dan in de blauwe kamer. Dus als iemand uit rood de power of nomination wint dan zal er alsnog ook iemand uit rood genomineerd moeten worden. De band tussen Charlotte, Lindsey en Danny is wel heel erg groot. Dan is de kans dat Jolien genomineerd gaat worden alsnog wel aannemelijk. Maar voor nu lijkt ze er nog tussendoor te sneaken, terwijl zij met de blauwe kamer roddelt over de rode kamer maakt ze plezier met rood. En zo heeft niemand door dat ze eigenlijk een dubbelspel speelt. 

Niks missen van Big Brother 2023? Word lid van onze Facebook-groep!