Tiener en moeder to be Demi Verduyn: Blijft ze bij haar besluit?
Bron: RTL / Geert de Lange

Tiener en moeder to be Demi Verduyn: Blijft ze bij haar besluit?

Geschreven door

Het is al lang gebleken dat het bij de Verduyntjes thuis niet altijd van een leien dakje gaat. Merel gepest, Julians ongelukje op het balkon, Demi gepest en nu is er weer iets aan de hand met Demi. Ze is zwanger van een onenightstand en dat terwijl ze nog maar 15 is. 

Hoe dan? 

In de tijd dat Demi gepest werd kwam zij Marwan tegen. Hij sprak haar direct aan en ze besloot dan ook om hier iets mee te doen. Ze maakte een nepprofiel aan op een datingsite en al snel had ze haar eerste contact met Marwan. Tijdens hun eerste afspraakje had Marwan gelijk door dat Demi niet zo oud was als dat ze op haar profiel had neergezet. Hij sprak haar hierop aan en zij gaf hier als antwoord op dat ze écht bijna 18 zou worden. Dit was een leugen, want Demi is nog maar 15. Marwan geloofde haar en tijdens een gezellige date hebben ze het bed gedeeld. Al snel hierna werd voor de kijkers duidelijk dat Demi hierdoor zwanger was geworden. 

Wie gingen haar voor?

Demi is niet de eerste die jong zwanger is in de serie. Weet je bijvoorbeeld nog dat Rikki de Jong ook als tiener zwanger was van haar zoon Bram? GTST lijkt dus een oude verhaallijn her te gebruiken en het onderwerp tienerzwangerschap weer op tafel te willen leggen. Naast tienerzwangerschappen zijn er ook andere bijzondere zwangerschappen in GTST geweest. Denk bijvoorbeeld eens aan Tiffy en Lucas, die via inseminatie zwanger zijn geworden. Of aan Bing die met behulp van een draagmoeder een kindje heeft gekregen. 

Hoe gaat het nu verder?

Demi haar besluit staat vast, ze wil het kindje niet weg laten halen. Na een bezoek aan de abortuskliniek heeft ze besloten dat ze het wilt houden. Toch is nog niet iedereen zeker van haar keuze. Zo proberen Saskia en Julian haar op dit moment richting adoptie te sturen en het lijkt er dan ook op dat Demi hierin mee gaat. Marwan lijkt ook steeds meer bij te draaien en wil Demi helpen. Wanneer Demi tegen hem vertelt dat ze voor adoptie wilt gaan, lijkt hij zelfs te schrikken. Wil hij dan toch een vaderfiguur voor het kindje worden? 

Bij Rikki is het uiteindelijk helemaal goed gekomen, dus laten we hopen dat dat bij Demi ook gebeurt. Misschien komen zij en Marwan uiteindelijk toch wel bij elkaar. Wat denk jij?