Vanavond op tv: Finalisten strijden om winst in liefdevolle finale Heel Holland Bakt
Bron: MAX / Roland J. Reinders

Vanavond op tv: Finalisten strijden om winst in liefdevolle finale Heel Holland Bakt

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Eindelijk is het zover: het moment waar de thuisbakkers al weken naar uitkeken. De grote finale van Heel Holland Bakt staat op punt van beginnen. Na de spannende halve finale van een week geleden zijn er nog drie thuisbakkers over. Verpleegster Elizabeth plaatste zich vorige week direct al voor de finale. Zij werd namelijk meesterbakker in de halve finale. 

Elizabeth zal het vanavond opnemen tegen arts-onderzoeker Thijs en grafisch vormgever Eric. Thijs heeft zich ook al vaak bewezen en werd al eens meesterbakker van de week. Voor Eric kwam de finale als een grote verrassing. Tijdens de halve finale liet hij zien hoe hij kon bakken. De week daarvoor was hij afwezig vanwege een verkoudheid. 

Het is niet alleen de dag van de finale, het is ook Valentijnsdag. De dag van de liefde kan de bekendste tent natuurlijk niet zomaar overslaan. Het thema van de finale is, heel toepasselijk, liefde. De opdrachten staan volledig in het teken van de liefde. Zeker het spektakelstuk, daar krijgen de finalisten maar liefst acht uur de tijd voor. Daar gaat vast en zeker veel liefde inzitten. 

Het draait in de finale volledig om de technieken, de planning, de smaken en de presentatie. Deze worden beoordeeld door Janny en Robèrt. Zij krijgen de moeilijke taak om een winnaar bekend te maken. De uitslag ligt in de handen van presentator André van Duin. Wie wordt de beste thuisbakker van het huidige seizoen?

De finale van Heel Holland Bakt is vanavond om 20:25 uur te zien op NPO 1.