5 films voor de ultieme Valentijnsdag
Bron: Dutch FilmWorks

5 films voor de ultieme Valentijnsdag

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Vandaag is het alweer 14 februari, Valentijnsdag, de dag van de liefde. Hoe ga jij jouw Valentijn verrassen? Kruip lekker samen op de bank met een dekentje, kaarsjes aan en een romantische film. Heb je geen Valentijn? Ook in je eentje kun je heerlijk weg zwijmelen met deze vijf Valentijnsdag-films.

Notting Hill

William Thacker runt een slechtlopende reisboekenwinkel in Notting Hill en woont samen met zijn – nogal bijzondere – huisgenoot Spike. Hij leidt een rustig (liefdes)leven sinds de scheiding van zijn vrouw. Als zijn pad kruist met die van Anna, een beroemde filmster, blijkt dat liefde onvoorspelbaar is. De film is te bekijken op Netflix.  

Love actually

Love Actually is een romcom die zich afspeelt vlak voor kerst. Je volgt acht koppels en hun liefdeslevens: van een rock-‘n-rollster tot de Britse premier. Liefde speelt de hoofdrol in deze klassieke Valentijnsfilm. Leuk feitje: de Nederlandse film Alles is Liefde is gebaseerd op deze film. Je kunt Love Actually bekijken op Videoland. 

The Notebook

Na deze klassieker komen de wat modernere films, maar deze mag níét ontbreken in een lijst met Valentijnsdag-films. De film volgt het verhaal van Allie en Noah. Noah is het tegenovergestelde van de (rijke) mensen waar Allie mee opgroeit. Toch worden de twee hopeloos verliefd op elkaar. Je ziet hun eerste ontmoeting, de hobbels die ze moeten overwinnen en waar ze nu zijn. De film begint namelijk met een oude man, Noah, die in het verpleeghuis voorleest uit zijn dagboek. Hij vertelt het verhaal over de ontmoeting met zijn grote liefde: Allie. Extra reden om te kijken is dat Noah gespeeld wordt door Ryan Gosling! De film is te bekijken op Netflix. 

Friends With Benefits

Een vrouwelijke headhunter en haar nieuwste klant hebben beiden net een hopeloze relatie beëindigd en besluiten om seksmaatjes te worden. Ze breiden hun vriendschap uit met seks, een relatie zonder de emoties en vastigheid. Ze spreken af om te stoppen, als één van beiden wel emotioneel verbonden raakt. Een hilarische film over vriendschap, liefde en alles daar tussenin. De film is te streamen via Netflix. 

Mannenharten 

Deze Nederlandstalige romantische film neemt je mee in het verhaal van zes stadse mannen op een keerpunt in het leven: trouwen, kinderen, liefde vinden en verliezen. Zij worden verbonden door de sportschool, waar zij zich stuk voor stuk in het zweet werken en praten over hun relaties. Je kijkt deze film op Videoland.