Patrick vindt haatreacties op Big Brother meevallen: ‘Persoonlijk veel erger verwacht’
Bron: RTL / Ingo Calí

Patrick vindt haatreacties op Big Brother meevallen: ‘Persoonlijk veel erger verwacht’

Geschreven door Daniël Schalk

De 59-jarige Patrick uit het Vlaamse Schoten moest ruim twee weken geleden als vierde kandidaat het Big Brother-huis verlaten. Terwijl hij een week eerder nog de nominatie overleefde, verkoos het publiek op 11 februari Thomas boven Patrick. Hij mist Big Brother nog iedere dag. “Als ze nog maar het eerste woord vragen ben ik al onderweg om terug in het huis te gaan”, zegt de fietsenwinkel-eigenaar.

Hoe voelde het om Big Brother te moeten verlaten?

Vanaf het moment dat ik mijn eerste stap buiten zette had ik al spijt. En nu na drie weken thuis mis ik het nog het meest.

Zag je het aankomen dat het publiek jou naar huis stuurde?

Toen ik buiten kwam en alle reacties zag op sociale media en polls op Facebook, was mijn verbazing nog veel groter dat ik eruit was dan toen ik nog binnen zat.

Hoe heb je het Big Brother-avontuur ervaren?

Als iets heel moois en unieks dat ik in heel mijn leven niet meer ga meemaken.

Wat is je meegevallen? En wat is je tegengevallen?

Meegevallen zijn de mensen die je niet kende, maar met wie je in een korte tijd een heel goede (vriendschap)band mee had/hebt. En tegengevallen, niets.

Wat was je tactiek? Op welke manier hoopte jij de finale te bereiken?

Ik had geen tactiek en heb Big Brother ook nooit als een spel gezien.

Wat was je favoriete moment in het Big Brother-huis?

De momenten dat je over de gewone dingen kon praten, in hottub met Nick of ‘s avonds als de meeste op hun kamer lagen met Thomas en later met Mike in het salon met de avondverlichting aan.

Wat ging er door je heen toen je op het tv-scherm zag dat je kleinkind was geboren?

Hij is 14 dagen te vroeg geboren, maar de dag voordat hij geboren is heb ik gans de dag mij heel raar gevoeld dat zelfs Big Brother mij bij hem geroepen heeft. Op het moment zelf dacht ik aan de dag voordien.

Ineens besloten Jowi, Daniëlle en Nathalie vrijwillig te vertrekken, maar er kwamen wel drie nieuwe bewoners. Wat vond je van de komst van Mike, Matt en Jerrel?

De komst van de drie nieuwkomers was te verwachten en dat je ze niet kon nomineren vind ik ook normaal, maar dat ze geen stem mochten uitbrengen vind ik niet kunnen want dan hadden ze even goed de donderdag daarvoor gewoon kunnen nomineren in de live-uitzending.

Jerrel zorgde direct voor veel consternatie in het huis én in de buitenwereld. Wat vond jij van Jerrel? En had jij zijn snelle exit verwacht?

Eerlijk, Jerrel zat ofwel in dagboekkamer of op zijn eentje te schminken. De meeste capriolen van Jerrel heb ik gemist in het huis, omdat ik niet in de buurt was. Toen ik hem eenmaal thuis op televisie had gezien, wist ik wel dat hij er snel uit zou liggen.

De nare reacties op internet deed Big Brother besluiten om zijn social media een paar dagen op zwart te zetten. Wat vind je van alle online ophef?

Ik had het persoonlijk veel erger verwacht en vindt dat de mensen toch braver zijn geworden dan vroeger, maar ik heb social media ook nu niet liggen uitpluizen en voor mij persoonlijk heb ik allemaal positieve reacties gelezen.

In het huis krijg je niks mee van de buitenwereld, maar hadden jij en je medebewoners wel het gevoel dat Big Brother zo speelde? Of denk je daar niet over na?

Ik dacht altijd: er kijken vijf mensen naar Big Brother op tv naar hoe wij hier wat rondhangen in het huis. Dat idee is ook mijn exit geworden, vrees ik. Omdat ik dikwijls dacht: ‘wat zit ik hier te doen?’, maar nu buiten weet ik pas dat ik heel veel mensen plezier heb gegeven in de moeilijke corona-tijd.

Wat zou je anders gedaan hebben als je het over zou kunnen doen?

Hetzelfde, het nog altijd niet als een spel zien en genieten van elk moment in huis. Maar ik zou niet meer zeggen dat ik misschien toch beter naar huis zou gaan.

Als er nog een mogelijkheid komt om terug te keren, zou je dat dan doen?

Als ze nog maar het eerste woord vragen ben ik al onderweg om terug in het huis te gaan.

Wie hoop je dat Big Brother 2021 gaat winnen?

Het liefste Nick, maar Mike zou ik het ook wel gunnen.

Blijf je jouw ex-huisgenoten elke avond op tv volgen?

Ja natuurlijk volg ik elke dag mijn maten daar in huis.

Niks missen van Big Brother 2021? Word lid van onze Facebook-groep!