Vanavond op tv: Jeroen Pauw leidt debat tussen Rutte en Wilders
Bron: RVD

Vanavond op tv: Jeroen Pauw leidt debat tussen Rutte en Wilders

Geschreven door Daniël Schalk

Mark Rutte (VVD) en Geert Wilders (PVV) gaan vanavond met elkaar in debat op NPO 1. De lijsttrekkers van de twee grootste partijen zijn de hekkensluiter van Pauw’s Verkiezingsdebatten. Na afloop wordt het debat aan tafel bij Jort Kelder en Welmoed Sijtsma in het praatprogramma Op1 nabesproken.

Het 1-op-1 debat tussen Mark Rutte en Geert Wilders duurt vijftig minuten, net als de eerdere debatten. “Alle tijd dus voor scherpte, diepte en ruimte voor de actuele thema's, zoals zorg, klimaat, economie en wonen”, zei de oud-talkshowhost voorafgaand aan de start van zijn serie verkiezingsdebatten op NPO 1.

Kies Wat

Voorafgaand aan het debat tussen Rutte en Wilders helpt Tim Hofman op jongerenzender NPO 3 de zwevende kiezers met hun keuze. Hij neemt de verkiezingsprogramma’s onder de loep en zet politici tegenover elkaar. Via een Zoom-verbinding kijken 150 zwevende kiezers mee om hun keuze te maken.

“Meer dan ooit merken we hoeveel impact de politiek op ons dagelijks leven heeft. In Kies Wat hoop ik zwevende kiezers duidelijkheid te geven, zodat iedereen straks overtuigd een keuze kan maken in het stemhokje”, zegt Hofman over het programma. Sinds 5 maart maakt Tim ook een gelijknamige podcast.

Het debat tussen Rutte en Wilders is vanavond om 22:10 uur te zien op NPO 1. Kies Wat met Tim Hofman is vanavond om 20:20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.