Van witte broodsweken naar argwaan en twijfel: Rik en Shanti drijven steeds meer uit elkaar

Van witte broodsweken naar argwaan en twijfel: Rik en Shanti drijven steeds meer uit elkaar

Geschreven door Sandra van Duijvenvoorde Laatste update:

Nog redelijk kort geleden zagen we hoe Rik en Shanti samen in het huwelijksbootje stapten en smoorverliefd waren. Na alle gebeurtenissen lijkt het er de laatste tijd steeds meer op dat het stel uit elkaar gedreven wordt. Shanti is druk bezig met haar droom om moeder te worden en projecteert dat op Louise, terwijl Rik juist twijfelt of hij nog wel een kind wilt. En dan heb je nog het hele gedoe rondom Daan. Hoe gaat dit aflopen?

Wat is eraan voorafgegaan?

Rik en Shanti zijn inmiddels ongeveer een halfjaar getrouwd en hebben al een hoop meegemaakt. Een groot deel van deze dingen heeft te maken met Daan zijn alcoholprobleem. Dit is dan ook de reden dat Rik en Shanti nu een tijdje voor Louise, Daan zijn dochtertje, zorgen. Dit brengt de nodige spanningen in de relatie van de twee. Shanti vindt het geweldig om Louise bij haar te hebben (en zou haar denk ik het liefste houden), terwijl Rik de tijd met hun tweetjes mist. De spanningen zijn nog erger geworden sinds Rik erachter is gekomen dat Shanti stiekem met Louise langs Daan ging, zodat Daan zijn dochter kon zien. En als klapper op de vuurpijl heeft Daan Shanti ook nog eens gezoend.

Bedrog in de serie

Hoewel Shanti niet terug zoende, blijft Rik trust-issues houden. Hij is tenslotte al eens eerder bedrogen, ook met zijn broer. Toen Rik met Charlie was, heeft zij hem namelijk bedrogen met zijn andere broer Danny. Danny was op zijn beurt ook al een keer bedrogen door Sjors. Zij ging vreemd met Bing. En laten we ook niet vergeten dat Bing ook bedrogen is door Nina. Die ging op haar beurt weer met Daan, waardoor de cirkel wel rond is. 

Hoe nu verder?

Hoewel het er op dit moment op lijkt dat Shanti en Rik de schijn ophouden, weten wij al wel beter. Riks twijfels spelen een grote rol in de toekomst van hun relatie. Toch denk ik dat het uiteindelijk allemaal wel goed komt tussen de twee. Ik gun Rik eindelijk een goede, stabiele relatie en Shanti kan hem dat denk ik wel bieden. Wie weet komt er dan in de toekomst toch nog een kleine De Jong.