Laatste seizoen La Casa De Papel in september te zien

Geschreven door Pieter Jongsma

Het laatste seizoen van de hitserie La Casa De Papel is begin september te zien bij Netflix. Dat heeft het bedrijf vandaag laten weten. Het laatste seizoen is in twee delen te zien, de eerste vijf afleveringen verschijnen op 3 september. De overige vijf zijn pas in december te zien.

Álex Pina, maker van de serie, legt uit. "We schreven seizoen vijf middenin een pandemie en vonden dat we de verwachtingen van de tien nieuwe afleveringen wat moesten bijstellen. We hebben alle mogelijke middelen ingezet om in de eerste helft van deel vijf de sensatie van een seizoensfinale te geven waarin the gang zich verslagen voelt. In deel twee focussen we ons meer op het emotionele luik van de personages. Het is een sentimentele reis die ons rechtstreeks verbindt met hun vertrek.”

Het laatste seizoen van de serie speelt zich nog steeds af in een Spaanse bank. Waar de bendeleden zitten opgesloten, alleen hebben ze nu geen ontsnappingsplan meer. Nu het leger lijkt te worden ingezet lijkt het te veranderen in een oorlog.