Songfestival maakt kans op Gouden Televizier-Ring
Bron: NPO

Songfestival maakt kans op Gouden Televizier-Ring

Geschreven door Daniël Schalk

Het Eurovisie Songfestival maakt kans op de Gouden Televizier-Ring. De grootste entertainmentshow op aarde staat op de longlist. Tijdens de vierde kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring kan er gestemd worden op het Eurovisie Songfestival. Dit is een unicum, want normaalgesproken kan dit niet.

Het Songfestival staat op de lijst, omdat het dit jaar in Nederland plaatsvond. “Het Songfestival was dit jaar een Nederlandse productie, vandaar dat wij het op de longlist gezet hebben. Er zijn nog een aantal andere bepalingen in het reglement (aantal kijkers, aantal afleveringen), maar anders dit jaar is dat onze Nederlandse tv-makers de show geproduceerd hebben”, laat Televizier aan songfestivalupdate.nl weten.

De stembussen zijn geopend van dinsdag 13 juli tot en met woensdag 4 augustus 10:00 uur. De vijf programma’s met de meeste stemmen kwalificeren zich. In de vorige drie kwalificatierondes werden al vijftien titels gekozen die in oktober kans maken op de felbegeerde Televizier-Ring voor het beste tv-programma.