De 5 leukste films en series met David Hasselhoff
Bron: Wikimedia Commons

De 5 leukste films en series met David Hasselhoff

Geschreven door Vincent Popken Laatste update:

Vandaag mag David Hasselhoff 69 kaarsjes uitblazen. De wereldberoemde Amerikaanse acteur heeft al een aardige carrière achter de rug, met het hoogtepunt de in 1996 verkregen ster op de welbekede Hollywood Walk of Fame. Showbizznetwork.nl zet 5 leuke films en series op een rijtje waarin The Hoff een mooie rol had. 

Knight Rider

Hasselhoff kreeg zijn echte doorbraak in Hollywood door de serie Knight Rider. Samen met zijn slimme, pratende auto KITT bestreed Micheal Knight de misdaad. De twee hadden bijna elke afleveringen een andere tegenstander. Helaas is deze beroemde serie op dit moment niet te zien in Nederland via de officiële kanalen.

Baywatch

Een andere serie waar David Hasselhoff enorm bekend mee werd is natuurlijk Baywatch. Volgens het Guinness Book of Records is het zelfs de meest bekeken televisieserie te wereld. In de serie speelt The Hoff de rol van Mitch Buchannon die de leiding heeft over een groepje strandwachten. Je krijgt hun dagelijkse werk te zien dat varieert van het redden van drenkelingen tot nucleaire wapens. Je kunt alle negen seizoenen zien op Videoland.

The SpongeBob SquarePants Movie

Opvallend genoeg speelt The Hoff vaak als zichzelf in films. Zo kreeg hij ook een rol als zichzelf in de animatiefilm The SpongeBob SquarePants Movie. Veel over die kleine rol kunnen wij niet zeggen, want dat zouden teveel spoilers zijn, maar David Hasselhoff is te zien in zijn zwemkleding uit Baywatch en heeft een echte heldenrol. De film is te zien op Netflix, Amazone Prime of via Pathé Thuis.

Click

In deze film speelt de acteur de rol van John Ammer, de arrogante baas van hoofdrolspeler Michael Newman (Adam Sandler). In de film krijgt Michael een afstandsbediening waarmee hij bepaalde delen uit zijn leven vooruit en achteruit kan spoelen. Er ontstaan echter problemen wanneer de afstandsbediening niet meer doet wat Michael wil. Deze film kun je kijken via Pathé Thuis.

Guardians of the Galaxy Vol. 2

Eerlijk is eerlijk: naar deze film hoef je niet te kijken als je het alleen doet voor David Hasselhoff. Hij is er slechts 10 seconden in te bewonderen. In het tweede deel van Guardians of the Galaxy zet het team hun avonturen voort. Ze moeten vechten om hun familie bij elkaar te houden, terwijl ze de mysteries over Peter Quills vader ontrafelen. Over de scene waarin The Hoff voorkomt verklappen we wederom niets, maar als je echt heel nieuwsgierig bent kun je het ook op YouTube zien. Voor de hele film kun je gaan naar Disney+ of Pathé Thuis.