Wie springt de dood tegemoet in nieuw seizoen ‘GTST’?

Wie springt de dood tegemoet in nieuw seizoen ‘GTST’?

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Op maandag 2 september start het 24ste seizoen van de mateloos populaire
RTL4-serie ‘Goede Tijden Slechte Tijden’. Eindelijk wordt dan duidelijk hoe de vrije val van één van de parachutisten afloopt. Sinds de uitzonderlijk goed bekeken zomercliff, met 1,8 miljoen kijkers de best bekeken seizoenafsluiter sinds 2002, speculeren vele fans over het noodlottige ongeval tijdens het vrijgezellenfeest van Nuran en Rik. Wat een (vrij) gezellige dag had moeten worden, loopt echter dramatisch af. Eén van de parachutes blijkt onklaar gemaakt. Terwijl acht van de negen parachutisten veilig op de grond landen, stort er één ter aarde.

Al de hele zomer lang houdt het de miljoenen kijkers van ‘GTST’ in de ban: wie van de negen overleeft de val niet? En wie heeft de parachute gesaboteerd? Op maandag 2 september is er eindelijk antwoord op in ieder geval één van deze deze dringende vragen. Door middel van de veelvuldig gedownloade ‘GTST’ app ‘Spring Levend’ hebben fans de afgelopen weken zelf al kunnen ontdekken welke personages de grond veilig bereiken en dus nog springlevend zijn.

Vandaag is bekend geworden dat de kijker afscheid  gaat nemen van  Mike Brandts, gespeeld door Louis Talpe. Hij blijkt de gesaboteerde parachute om gedaan te hebben. En hij is degene die komt te overlijden bij deze sprong.

Eigenlijks was dit al een aantal weken bekend aangezien de acteur een aantal acteer klussen heeft aangenomen en die klussen vallen moeilijk te combineren met GTST.

Terwijl in Hotel De Rozenboom de slingers worden opgehangen voor het vrijgezellenfeest van Rik en Nuran, belt Maxime vanaf de parachutebasis met het schokkende nieuws. Jef en Laura leggen meteen alle voorbereidingen voor het feest stil en velen vrezen voor het leven van hun geliefden. Zo is Janine in alle staten over haar dochter Nina en maakt Laura zich grote zorgen over haar kleinzoon Noud.

Op de parachutebasis heerst er enorme paniek. Maxime en Rikki, net geland, verkeren in grote onzekerheid: beiden hebben het ongeluk zien gebeuren. Rik, die ‘s nachts een dronken one-night stand heeft beleefd met Femke (een gastrol van Celine Purcell), arriveert daardoor te laat voor de sprong op het paracentrum. Hij ziet op afstand hoe één van de parachutisten neerstort en spoedt zich naar zijn dochter Rikki om haar te kalmeren. Langzaam maar zeker wordt duidelijk wie de sprong niet heeft overleefd. En dan rijst al gauw de vraag: wie heeft de parachute gesaboteerd? En waarom?

Veel Meerdijkers hebben een motief om een ander iets aan te doen. Maar wie van hen is in staat zelfs een moord te plegen? Wie heeft er bewust een parachute onklaar gemaakt? Binnen de groep van springers zijn de spanningen om te snijden geweest tussen Nina, Noud en Wiet enerzijds, tussen Mike en Lorena anderzijds, maar ook tussen de zusjes Nuran en Aysen zijn de gemoederen steeds hoger opgelopen. En dan is er nog Bing, die niet met de sprong mee kon doen, omdat hij gearresteerd werd. Hij kan Aysen’s bloed wel drinken. Zou hij er iets mee te maken hebben?

Naast deze prangende vragen broeit het na een heftige vrijpartij nog steeds door tussen Ludo en Julia, de ex-vriendin van Anton. Hoe gaat Anton daarmee om? En blijft het voor Femke en Rik bij die one-night stand? Of laat Femke nog meer van zich horen?

Uitzending
start nieuw seizoen vanaf maandag 2 september, tussen 20.00 uur en 20.30 uur bij RTL 4