Speciale GTST - blog ; Lorena

Speciale GTST - blog ; Lorena

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Lorena zal gemist worden in Meerdijk. 

Lorena Gonzalez (Gigi Ravelli) komt Meerdijk op zijn kop zetten. Als dochter van Rosa Gonzalez (Elly de Graaf) komt Lorena naar Meerdijk om haar moeder te bezoeken. Rosa weet niet zo goed wat ze hier mee aan moet, maar stuurt haar dochter niet weg. Eigenlijk vindt het wel fijn om haar dochter weer te zien.

Door haar moeder leert Lorena Nick Sanders (Christophe Haddad) kennen. Hij zit er op dat moment helemaal doorheen, door het verlies van zijn zoon Valentijn. Nick wil maar één ding, een nieuw kind. Lorena ziet haar kans hier en pakt deze maar wat graag aan. Ze gaat op zoek naar een passende draagmoeder. Uit eindelijk raakt Lorena zelf zwanger van Nick. Nick is hier dolgelukkig mee en de twee hebben zelfs trouwplannen. Helaas voor Lorena komt Sjors (Inge Schrama) achter haar plan en vertelt alles aan Nick. De twee gaan uit elkaar en Lorena blijft alleen achter.

Dan komt Lorena in contact met Bing (Everon Jackson Hooi). De twee krijgen al snel een relatie. De moeder van Bing, Dorethea (Chris Comvalius) ziet de relatie van haar zoon met Lorena totaal niet zitten. Ze voorspelt alleen maar problemen, het duurt niet lang of er komen inderdaad problemen. Een medewerker van een gasbedrijf wil de gasleiding van Teluma controleren. Lorena wimpelt deze man af en dat lijdt tot een enorme gasexplosie. Daarbij raakt Nina (Marly van der Velden) zwaar gewond. Bing neemt alle schuld op zich als liefde voor Lorena. Dit wordt Lorena allemaal teveel en ze bekend dat het haar schuld is geweest. Drie maanden gevangenisstraf wordt Lorena opgelegd. 

Na drie maanden komt Lorena weer vrij en wil haar oude leven weer oppakken samen met Bing. Maar Bing is net daarvoor vreemd gegaan met Sjors, zijn eerdere liefde. Sjors blijkt zwanger te zijn van Bing. Dit tot woede van Lorena, ze bedenkt een plan om Sjors uit te schakelen. Als dit bijna lukt, is het voor Bing genoeg. Hij verbreekt de relatie met Lorena en weer is ze alleen.

Lorena wordt overvallen in Charlie's. Dit zorgt er bij haar voor dat ze last krijgt van paniekaanvallen. Gelukkig weet Jack (Mark van Eeuwen) haar gerust te stellen en beloofd haar te beschermen. Het overval verhaal krijgt een spannend einde. Lorena vaart weg met de boot van Jack. Op de boot is op dat moment ook de hoogzwangere Sjors. De twee vrouwen komen oog in oog te staan met vriendin van één van de overvallers. Lorena laat zich van haar beste kant zien door Sjors te beschermen. De overvaller valt in het water en de politie is onderweg. Maar dan breken de vliezen van Sjors op de boot. Lorena moet Sjors helpen om haar kindje op de wereld te zetten. Sjors beviel van een gezonde dochter, Lana.

Dan komt er een oude man Meerdijk binnen wandelen, Rutger Goedhart (Edwin Rutten). Deze man heeft een plan om snel aan veel geld te komen. Hij pakt iedereen in Meerdijk in met zijn gladde praatjes over investeren. Hij verteld over EEPASA als iets groots en waarbij veel geld te verdienen valt. Lorena komt achter de plannen van Rutger en chanteert hem met haar ontdekking. Lorena krijgt geld geboden van Rutger om haar mond te houden.

Rutger wordt vermoord gevonden in zijn woning. Lorena is in paniek, ze heeft een motief denkt ze zelf. Ook is ze een oorbel verloren in het huis van Rutger. In haar paniek laat Lorena alles achter en vlucht ze Meerdijk uit. Tijdens haar reis naar Suriname komt ze onverwacht Nina en Maxime (Marjolein Keuning) tegen. De politie van Meerdijk is op zoek naar Lorena. Jack vindt Lorena en red haar uit een benarde situatie. Hij brengt Lorena terug naar Meerdijk en langzaam krijgen de twee een relatie.

Ludo Sanders krijgt bezoek van een kennis van vroeger, Frederik van Rossum (Ronald Top). Dit zorgt voor paniek bij Rosa. Lorena merkt aan haar moeder dat er iets niet klopt. Ze blijft vragen stellen en Rosa kan niet anders dan de waarheid vertellen. Het blijkt dat Frederik de vader is van Lorena. Dit nieuws slaat bij Lorena in als een bom. Haar hele leven is ze voorgelogen door haar moeder. Lorena is van plan om een band op te bouwen met haar vader. Frederik zelf ziet dit niet echt zitten maar praat wel een keer met zijn dochter.

Frederik krijgt een relatie met Maxime. Frederik wil al snel meer van Maxime en hij verkracht haar. Ludo hoort hiervan en onderneemt meteen actie. Frederik verdwijnt uit Meerdijk. Ook voor Lorena is het hoofdstuk rond haar vader klaar. Ze heeft aan Rosa meer dan genoeg. De twee groeien dan ook weer naar elkaar toe, dit tot grote vreugde van Rosa.

Wat een feest had moeten worden, werd een ware nachtmerrie. Het huwelijksfeest van Nina en Noud (Ruud Feltkamp) begon heel mooi. Alles leek goed te gaan. Rosa mocht ook komen op het feest. Iedereen had veel plezier totdat Wiet (Pip Pellens) op het feest verschijnt. Daar richt ze haar pistool op Nina en begint te schieten. Janine (Caroline de Bruijn) springt voor Nina en wordt in haar hoofd geraakt. In de paniek die daarna uitbreekt worden er meer mensen gewond.

Rosa is zwaar gewond opgenomen in het ziekenhuis. Lorena kan het nauwelijks geloven wat haar moeder overkomt. De toestand van Rosa gaat hard achteruit en ze overlijd in het bijzijn van Lorena. Een gif zwarte dag in het leven van Lorena breekt aan. Haar relatie met Jack komt door het overlijden van Rosa onder een enorme druk te staan. Jack wil er zijn voor Lorena en voor Wiet, zijn zusje. Lorena kan het niet aan dat Jack zich zo inzet voor zijn zusje dat ze de relatie verbreekt. Jack besluit daarop op wereldreis te gaan. Lorena blijft opnieuw alleen achter. Ze blijft in het huis wonen samen met Sjors en Lana.

Een paar jaar later keert Wiet terug in Meerdijk. Na haar moordaanslag op Nina heeft Wiet in een kliniek gezeten. Wiet wil maar één ding, al haar daden weer goed maken. Ze begint bij Lorena. Lorena weet niet wat ze ziet, ze zit nog vol woede (zie foto). Wiet is schuldig aan de dood van haar moeder. Snel bedenkt Lorena een plan om Wiet snel weer in een kliniek te krijgen. Ook stookt Lorena tussen Sjors en Wiet. Het loopt alemaal bijna uit de hand, totdat de waarheid naar boven komt. Sjors besluit samen met Wiet en Lana te vertrekken. De vriendschap tussen Lorena en Sjors is op dat moment ook over.

Lorena wordt de nieuwe eigenaresse van Charlie's. Onder de naam Lorena's begint er een nieuw hoofdstuk in het leven van Lorena. Het lijkt allemaal goed te lopen. Maar Lorena wil meer dan alleen Lorena's, ze heeft grote plannen. Ludo Sanders wil af van hotel De Rozenboom en schakelt Mike (Louis Talpe) in om dit voor elkaar te krijgen.

De ideale kans voor Lorena om te laten zien waar ze goed in is. Door een chantage plan weet Lorena het hotel te kopen van Ludo. Mike weet zich geen raad en gaat in op de plannen van Lorena. Iedereen heeft zo zijn twijfels over Lorena als hotel eigenaresse. Het wordt een groot succes en al snel weet Lorena iedereen aan haar kant te krijgen, ook Laura (Jette van der Meij).

Maar wie de bal kaatst kan hem terug verwachten. Mike zint op wraak en verzint zelf een list. Hij weet Lorena te drogeren en bang te maken. De toestand van Lorena gaat hard achteruit. Laura maakt zich dan ook grote zorgen om de toestand van Lorena. Mike weet er voor te zorgen dat hij weer de eigenaar wordt van De Rozenboom. Alles probeert Lorena om het ongedaan te maken, maar het is haar niet gelukt. Ze is haar hotel kwijt.

Tijdens het vrijgezellenfeest van Nuran (Toprak Yalçiner) en Rik (Ferri Somogyi) springen veel inwoners van Meerdijk uit een vliegtuig voor een parachutesprong. Bij één van de springers zijn de kabels van de parachute doorgesneden. Mike's parachute gaat niet open en hij komt te overlijden. Lorena is ook aan boord geweest van het vliegtuig en heeft een motief. Ze komt in de gevangenis terecht en wordt onder druk gezet. Alle bewijzen wijzen in eerste instantie naar Lorena, maar uiteindelijk is Rik de moordenaar. Door de moord op Mike hoopt Lorena dat ze haar hotel eindelijk weer terug krijgt. Maar dat is helaas niet het geval, Mike had een testament opgesteld. Zijn dochter Nola is de trotse eigenaresse van De Rozenboom.

Ook Nina heeft een verleden met Mike. Samen met Lorena richten ze een bedrijf op, Banditas. Dit wordt een groot succes en Nina en Lorena groeien dichter naar elkaar toe, ze worden vriendinnen. Al snel trekt Nina bij Lorena in met dochter Nola. Lorena ziet een kans om snel veel geld te verdienen, daar heeft ze één ding voor nodig; geld. Dat heeft Lorena niet, totdat Stefano (Bas Muijs) terug keert in Meerdijk. Al snel weet Lorena Stefano om haar vinger te wikkelen. Ze weet ook geld van Stefano te lenen en verdwijnt snel uit Meerdijk.

Nina is woedend als Lorena ineens weer voor haar staat. Ze verbreekt de vriendschappelijke en zakelijke relatie met Lorena. Dit komt bij Lorena als een verrassing, ze wil nu maar één ding. Lorena begint haar eigen bedrijf om Nina een hak te zetten. Ze steelt de ontwerpen van Nina en verteld leugens. Dit legt een grote druk bij Nina's bedrijf.

Lorena is hard opzoek naar een goede advocaat. Ze zit in een zakelijk conflict met Nina. De advocaat laat een USB stick achter bij Lorena met gevoelige informatie over Ludo Sanders. Lorena denkt snel aan veel geld te komen door Ludo te chanteren. Dit lijkt te lukken totdat ze wordt ingesloten door de mannen van Ludo. Lorena is in paniek en weet maar net te ontkomen. In Bing ziet Lorena een partner die haar helpt om door te gaan met haar chantageplannen.

Ludo wordt niet alleen door Lorena en Bing gechanteerd, maar ook door iemand anders. Hiervan is Lorena nog niet op de hoogte. Samen met Bing gaat Lorena door om aan veel geld te komen. Helaas voor Lorena komt Thijs (Miro Kloosterman) achter haar plannen. Ze ziet maar één ding; vluchten voor Ludo.

Samen met Lucas (Ferry Doedens) reist ze Nina en Vincent (Oscar Aerts) achterna. In Israël verteld Lorena haar hele verhaal aan Nina. Daar probeert Lorena Nina te beschermen tegen de chanteurs van Ludo. Dit lukt niet zoals Lorena gehoopt had. Nina valt van een cliff af en raakt zwaar gewond. Lorena is in paniek en doet er alles aan om Nina de eerste hulp te bieden. Lucas wordt op dat moment ontvoerd door de man die achter Nina en Lorena aanzat.

Terug in Meerdijk wordt Lorena op haar beurt gechanteerd door Thijs. De druk wordt Lorena te veel en ze speelt open kaart met Ludo. Die weet niet wat hij hoort. Hij is woedend op Lorena, maar weet dat zij niet achter de ontvoering van Lucas zit. Lorena zit er helemaal doorheen en ziet het niet meer zitten, ze wil weg uit Meerdijk. Haar goede vriend Jeff (Bartho Braat) probeert nog om Lorena van het tegendeel te bewijzen, maar Lorena is zeker van haar zaak.

Lorena geeft Lorena's door aan Bianca (Elvira Out) en daarmee is het voor Lorena klaar. Ze laat haar leven achter zich en wil buiten Meerdijk een nieuw leven opbouwen. Ze pakt haar spullen en denkt terug aan haar leven in Meerdijk. Lorena heeft vrienden gemaakt maar ook zeker veel vijanden. Niet iedereen was een fan van haar aanwezigheid. Haar moeder Rosa en goede vriend Jeff waren er altijd voor haar. Elke keer als ze weer iets stoms uithaalde waren Rosa en Jeff er voor haar. Ook Laura ontfermde zich vaak over Lorena naar het overlijden van Rosa.

Het vertrek van Lorena uit Meerdijk is opvallend. Lorena is één van de bekendste inwoners van Meerdijk. Ze is een unieke persoonlijkheid die veel goede kanten heeft. Helaas voor Lorena onthouden veel mensen alleen haar slechte kanten. Lorena zal zeker gemist worden. Wie weet keert Lorena binnenkort wel terug. Goede Tijden Slechte Tijden zal zonder Lorena niet helemaal het zelfde zijn.