GTST-blog: 25 jaar Goede Tijden, Slechte Tijden

GTST-blog: 25 jaar Goede Tijden, Slechte Tijden

Geschreven door Sebastiaan Boers

Afgelopen donderdag, 1 oktober, bestond Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) precies 25 jaar. Om deze speciale verjaardag te vieren besloot GTST een dubbele en vooral extra spannende aflevering uit te zenden. De verhaallijnen kwamen tot een waar hoogtepunt. In totaal zagen 1.722.000 trouwe GTST fans deze bijzondere aflevering. 

Ook de aflevering van vrijdag was bijzonder spannend. Alle geheimen rondom Zeger (Jakob Nieuwenhuijsen) werden onthult. Vooral Thijs (Miro Kloosterman) heeft heel wat uit te leggen aan iedereen. In totaal werd de aflevering van vrijdagavond bekeken door 1.681.000 mensen. 

De spannende aflevering van donderdagavond is ook online terug te kijken. Via RTLXL kan de kijker eenvoudig deze aflevering nogmaals bekeken. Dit hebben al enorm veel mensen gedaan. In totaal hebben nu al 1.337.995 mensen de dubbele en vooral spannende aflevering teruggekeken. 

''Laura vecht voor haar leven''

Nog altijd was er geen teken van leven van Laura (Jette van der Meij). Vooral Jef (Bartho Braat) maakte zich grote zorgen om haar. Samen met Rover (Buddy Vedder) gaat hij op onderzoek uit. Al snel zitten de twee op het juiste spoor. Na lang zoeken vinden zij Laura uiteindelijk diep in een put.

Met spoed wordt Laura naar het ziekenhuis gebracht. Eenmaal daar aangekomen haasten Janine (Caroline de Bruijn) en Linda (Babette van Veen) zich naar het ziekenhuis. Zij willen Laura graag helpen. Maar zij vecht ondertussen voor haar leven. Het zag er slecht uit voor Laura...

''Anna is spoorloos verdwenen''

In huize Bouwhuis wordt druk gezocht naar de verdwenen Anna (Barbara Sloesen). Vooral Anton (Joep Sertons) maakt zich zorgen om zijn nichtje. Hij roept iedereen op om te helpen. Als dan blijkt dat Anna misschien wel in Ierland kan zijn, gaan bij iedereen de alarmbellen af.

In Ierland maakt Wiet (Pip Pellens) zich totaal geen zorgen. Zij heeft de tijd van haar leven met Zeger. Maar al snel slaat de sfeer om. Wiet begeeft zich in een verboden kamer en haalt zich de woede van Zeger op haar hals. Zeger is woedend op Wiet en laat eindelijk zijn ware gezicht zien.

Aysen (Dilan Yurdakul) telt één en één bij elkaar op. Zij heeft het idee dat Anna wel eens in gevaar kan zijn. Voor Sjors (Inge Schrama) telt maar één ding: ze moet Wiet bereiken. Helaas krijgt ze geen contact met Wiet, maar wel met Tim (Beau Schneider). Hij is ook afgereisd naar Ierland. Samen met Lucas (Ferry Doedens) gaat hij op zoek.

''Laura's toestand verslechterd'' 

In het ziekenhuis wordt Laura gereanimeerd. Jef moet toezien hoe Laura bijna sterft. Alle beelden uit het verleden komen voorbij. Laura is zwaar gewond en het ziet er niet goed uit. Toch blijkt Laura een ware vechter te zijn. Ze is flink verzwakt, maar ze heeft het overleefd. Jef is dolgelukkig en blijft aan het bed van Laura zitten.

Langzaam beseft Laura zich wat haar is overkomen. Ze geeft aan dat Zeger haar dit heeft aangedaan. Dan gaat de politie over tot actie. Inmiddels zijn Anton en Sjors aangekomen bij Thijs. Onder flink wat druk komen Anton en Sjors achter de hele waarheid rondom Zeger. Sjors is woedend en valt Thijs bijna aan.

Wiet kijkt de dood in de ogen wanneer zij samen met Zeger op een cliff staat. Anna kijkt toe en kan niets doen, ze schreeuwt het uit. Tim en Lucas zijn ook bij de cliff aangekomen en horen Anna. Zij weten Anna te bevrijden waarnaar Anna het op rennen zet.

''Wie valt er van de cliff?''

Anna vliegt Zeger aan, maar raakt zelf gevangen. In plaats van Wiet dreigt Zeger nu om Anna van de cliff te gooien. Volledig in paniek doet Wiet een smeekgebed. Zeger ziet het verdriet in de ogen van Wiet om Anna. Alsof hij ineens van gedachten is veranderd laat hij Anna gaan.

Anna en Wiet vallen elkaar in de armen. Maar Zeger staat nog altijd bij de cliff. Wiet probeert nog om hem van de cliff af te krijgen, maar kan niets meer doen. Voor Zeger staat het vast, hij is slecht en slecht moet je vernietigen. Hij springt alleen van de cliff voor de ogen van Wiet, Anna, Tim en Lucas.

Voor Anna en Wiet loopt het allemaal goed af. Anna weet het nu zeker, zij wil Wiet nu nooit meer kwijt. De twee zijn gelukkig weer bij elkaar en laten elkaar niet meer gaan. Ook voor Laura lijkt alles goed af te lopen. Jef kan zich geen leven zonder de vriendschap van Laura voorstellen.

''Twee kinderen van twee verschillende vrouwen''

Maar voor Sjoerd (Guido Spek) staat er nog heel wat te wachten. Hij hoort hoe Rikki (Robin Martens) hem een geheim verteld. Dat Rikki zwanger was, wist Sjoerd wel. Hij dacht dat Rikki zwanger was van Thijs, maar nu denkt Rikki dat Sjoerd de vader is. Krijgt Sjoerd straks twee kinderen?

Daarnaast is Linda nog altijd bezig om Anton te ruïneren. Samen met Maxime (Marjolein Keuning) hebben zij een plan om de familie Bouwhuis flink te raken. Maar Anton laat zich niet kennen en gaat het probleem in de Sapsalon zelf te lijf. Dit zag Linda niet aankomen en moet een ander plan bedenken...

Ook naar 25 jaar is én blijft GTST een soap waar massaal naar gekeken wordt. De verhaallijnen zijn op een spannende manier bij elkaar gebracht. Het lijkt erop alsof de spanning tot een hoogtepunt gebracht werd. Maar het verhaal gaat verder. Nu zijn er andere verhaallijnen die naar een spannende ontknoping toe werken. 

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag rond 20.00 uur te zien bij RTL 4.