Column Expeditie Robinson: Wie haalt de samensmelting?

Column Expeditie Robinson: Wie haalt de samensmelting?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Zoals vorige week al merkbaar was, is de samensmelting voor beide kampen dichtbij. Wie van de deelnemers haalt de samensmelting en wie is degene die als laatste afvalt voor de samensmelting. En wie van de groep op afvallerseiland weet uiteindelijk terug te keren in de expeditie.

Dave, Dio, Koos, Thomas, Anna, Gaby, Jalou, Jessy en Suzanne gaan strijden om een kruk aan de samensmeltingstafel en  de persoon die dat niet haalt moet met Chloe strijden om de laatste plaats aan de samensmeltingstafel.

De weg naar de samensmelting is een boot waarin alle deelnemers komen te zitten in een volgorde die bepaald wordt door Dave en Jessy, die de kampen samen hadden gesteld en nu ook weer de keuzes kunnen maken. Jessy mag eerst en geeft zichzelf de beste plek, Dave blijkt sociaal te zijn en geeft de 2e plek aan Dio die net een zware dag achter de rug heeft, dan volgen Anna en Dave die zichzelf toch niet als laatste zet. En we eindigen met Gaby en Suzanne.

En dan peddelen maar naar het samensmeltingsstrand, eerst rustig want iedereen wil zijn krachten sparen in de krukkendans. Vlak bij het strand springt Dave met een reuzesprong uit de boot en snelt naar het eiland, en als een schaap over de dam is springen ze allemaal in het water en hollen naar het strand. De laatste twee uit de boot, Suzanne en Gaby zijn ook de laatste twee totdat Suzanne valt en Gaby de laatste kruk weet te bemachtigen.

De twee klefste dames uit de vorige aflevering, Suzanne en Chloe moeten dus als een speenvarken hangen aan een stok terwijl de anderen eten en drinken alsof het een lieve lust is. Een strijd die Chloe die zich al zwak voelde uiteindelijk verliest.

Maar de mensen aan de samensmeltingstafel zijn zich totaal onbewust van het feit dat op een eiland vlak bij 4 afvallers gaan strijden om een laatste plaats, een laatste kans om terug te keren in de Expeditie. Door een evenwichtsproef zal blijken wie direct afvalt (de verliezer) wie voorlopig nog blijft (de winnaar) en wie nog een kans maakt (de 2e en 3e)  uit deze proef.

Na het weghalen van het laatste blok lijken de 4, boerin Bertie, de sympathieke  Bartho, vechter JayJay en Lex die altijd als laatste gekozen wordt in slow motion vrijwel tegelijk het water in te vallen. Maar Bertie wint en Bartho verliest uiteindelijk. Jayjay en Lex gaan strijden wie nog even samen met Bertie, kan blijven. Waarop Lex kenbaar maakt dat hij Jayjay helemaal in gaat maken.

Bekijk Expeditie Robinson op TVblik.nl/expeditie-robinson