NPO 3FM komt met speciale uitzending rond protestmars Unmute Us
Bron: NPO 3FM

NPO 3FM komt met speciale uitzending rond protestmars Unmute Us

Geschreven door Pieter Jongsma

NPO 3FM staat zaterdag 11 september in het teken van de Unmute Us acties die in het hele land worden gehouden. Olivier Bakker en Luc Sarneel komen van 14.00 tot 17.00 uur met een speciale uitzending rondom de protestmars Unmute Us. 

In zeker negen steden in Nederland kunnen mensen meelopen met de mars en zo van zich laten horen voor de evenementenbranche, die al ruim anderhalf jaar stil ligt. 3FM-dj’s doen verslag vanuit de steden en schakelen live met Olivier en Luc in de studio. Tijdens de gelegenheidsuitzending is alleen Nederlandse muziek te horen, om zo de Nederlandse artiesten en cultuursector een hart onder de riem te steken.

Sharid Alles, zendermanager NPO 3FM: “3FM is de ultieme festival- en concertzender met een oneindige liefde voor muziek. Onze community mist livemuziek gigantisch. Dat evenementen niet door mogen gaan zoals we gewend zijn, gaat ook ons aan het hart. We zitten met 3FM dicht op de popcultuur en zien de wanhoop bij alle harde werkers in de evenementensector. Daarnaast zien we dat veel jongeren momenteel psychische problemen ervaren, onder andere omdat ze zich niet kunnen ontladen bij een goed concert of een nacht kunnen losgaan in de club. We willen met z’n allen heel graag dat alles weer veilig open gaat: dat we weer kunnen dansen, lachen en genieten van livemuziek. En daarom vinden we het zo belangrijk om hier verslag van te doen.”