Expeditie Robinson 2021: Wie kies je op de eilandraad?
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Expeditie Robinson 2021: Wie kies je op de eilandraad?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Deze donderdagavond was weer gewijd aan de oud-deelnemers. Waar JayJay en Loek beide aangeven dat het nu zwaarder is dan de vorige expeditie. Geen eten en koud. Vis vangen lukt niet en er zijn geen kokosnoten of bananenbomen. Op ander expedities is wel geklaagd over dit eenzijdige eten. Maar wat is beter dan geen eten? Juist eenzijdig eten. Deze 8 die al eerder honger hebben geleden zouden waarschijnlijk een moord plegen voor een paar kokosnoten of bananen.

En over eten gesproken, Saar die vuur heeft gemaakt heeft nog altijd te tip voor meer voedsel. En ze heeft besloten dit met de rest te delen. De tip is een cryptische omschrijving hintend naar iets Italiaans dat ligt bij de wortels van een boom. Na een zoektocht waarin niets gevonden werd probeert de groep het de volgende dag nog een keer en op een logisch lijkende plek waar al eerder gegraven is vinden ze dan toch de prijs, een pot macaroni!

Het voortdurende trauma van Rob

In deze groep wordt alleen individueel gestreden en als deze 8 bij de proef aankomen blijkt er plaats te zijn voor 9 deelnemers. De negende is John de Bever, die ondanks het roepen van Kay niet goed in de gaten heeft waar hij moet zijn. De proef bestaat uit 4 verschillende hindernissen. Als je een hindernis succesvol aflegt krijg je een staaf. Met 4 staven kun je het eindspel spelen en wie dat wint, wint immuniteit. 4 hindernissen en een van de hindernissen is... een evenwichtsbalk. Dit wordt een trauma voor Rob dat hij nooit meer te boven komt. Hij is inmiddels op zoek naar een psychiater gespecialiseerd in trauma’s m.b.t. evenwichtsbalken.

Loiza start goed en Rob, niet zo goed, of eigenlijk slecht! Uiteindelijk strand Loiza bij de hindernis waar Rob nog steeds aanmoddert waardoor zijn niet verder kan. Hierdoor krijgen Wietze en JayJay hun 4e staaf en strijden deze twee voor de overwinning. Uiteindelijk wint JayJay en wint immuniteit. De rest moet dan naar de eilandraad.

Wie kies je op de eilandraad? 

De keuze op de eilandraad werd een mooie keuze. Kies je voor het groepsgevoel of kies je voor charme en een knipoog? John beseft dat hij als nieuwe in deze groep een kandidaat is om weggestemd te worden en hij begint een charme offensief. Hij geeft aan dat ze bete rop Rob kunnen stemmen omdat die toch over 4 dagen naar huis gaat. Rob die slecht is in proeven heeft zichzelf geblesseerd en een dikke enkel. Rob die mede door een zwarte stem toch al zo twijfelt start een smeekbede offensief. En de keuze zal gaan tussen John die met een grap een glimlach die niet van zijn gezicht gaat en een knipoog probeert Rob eruit te werken. En Rob die smeekt bijna om te mogen blijven, hij zou toch zo graag nog even doorgaan.

John zegt tegen Wietze dat als die hem wegstemt, hij nooit meer naar 538 komt. Waarop Wietze antwoord dat ze John zijn muziek daar toch niet draaien. Op de eilandraad als Rob aan het woord is maak John weer een opmerking. Met een lach op zijn gezicht en een knipoog naar de camera. Ik heb bij John het gevoel dat hij niets doet, liever uitrust en luiert, maar hij was beter in de proef dan Rob. En zijn charme offensief en opmerkingen toverden een glimlach op mijn gezicht. John, ik had Rob weggestemd hoor. 

Op de eilandraad wordt Sieneke eerst geïntroduceerd als nieuw kamplid en daarna wordt er gestemd. 2 stemmen voor Rob en de rest voor John die hierdoor de groep moet verlaten en terug moet naar afvallers eiland.

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!