Jochem van Gelder hoopt op terugkeer tv-hit Praatjesmakers
Bron: Jean Pierre Heijmans

Jochem van Gelder hoopt op terugkeer tv-hit Praatjesmakers

Geschreven door Pieter Jongsma

Jochem van Gelder ziet een terugkeer van het programma Praatjesmakers wel zitten. Als het aan hem ligt keert het programma terug. Dat vertelde hij op Radio 10.Het programma stopte elf jaar geleden maar volgens Jochem zou het nog steeds een hit kunnen zijn. In het programma ging Van Gelder in gesprek met jonge kinderen over verschillende onderwerpen. 

"Ik verbaas me er iedere dag over dat het nooit terug gekomen is. Het is ooit geprobeerd bij SBS 6, waar het later nog gedaan is door Jeroen van Koningsbrugge. Dat vond ik een beetje raar, dat voelde als een mes in m’n rug", zo vertelt in het radioprogramma aan Lex Gaarthuis.

"Het is een soort van doel voor mij, want ik kan nog steeds geen enkele reden bedenken waarom anno 2021, nu de kinderen van die leeftijd misschien nog wel mondiger zijn dan toen, het programma niet op tv te zien is." Volgens Jochem is het een goed moment om het programma nu terug te brengen. Volgens de presentator is hij nu een stuk rustiger geworden.

Van Gelder is momenteel te zien bij Omroep Gelderland en bij RTL5 waar hij het programma Pech Onderweg presenteert. Hij werkte eerder bij SBS6 waar hij onder andere Het Beste Idee van Nederland presenteerde.