Jurgen van den Berg krijgt middagshow op NPO Radio 1
Bron: NOS/Stefan Heijdendael

Jurgen van den Berg krijgt middagshow op NPO Radio 1

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Jurgen van den Berg maakt de overstap van de NOS naar Omroep Max. Hij gaat voor de omroep een nieuw middagprogramma maken op NPO Radio 1. Eerder gingen er al lange tijd geruchten dat Van den Berg zou stoppen met het NOS Radio 1 Journaal. Hij liet al lange tijd uit de ochtend te willen.  

Jurgen van den Berg is vanaf januari samen met Sophie Verhoeven te horen die ook de overstap maakt van de NOS naar Omroep Max. Max krijgt er nu extra zendtijd bij, zo is de omroep vanaf janauri ook doordeweeks te horen.  

Jurgen heeft enorm zin in zijn nieuwe klus: "Ik heb ongelooflijk veel zin om dit nieuwe radio-avontuur aan te gaan. Ik moest de afgelopen tijd vaak terugdenken aan de jaren 80 film Cocoon van regisseur Ron Howard. Echt zo'n feelgoodfilm, waarbij een groep senioren een enorme energie-boost krijgt nadat ze 's nachts stiekem baantjes zijn gaan trekken in een zwembad in de buurt. Vergelijkbare energie heb ik gekregen uit de gesprekken met MAX. En ik heb helemaal een goed gevoel omdat m'n huidige collega Sophie Verhoeven meeverhuist naar Villa VdB en voor- en achter de schermen een belangrijke rol gaat vervullen. Ze wordt daarmee straks de op één-na-belangrijkste vrouw in m'n leven."

MAX-directeur Jan Slagter: “Met Jurgen hebben we een geweldige radiopresentator binnen gehaald. Iemand die vol op het nieuws zit, maar ook tussendoor voldoende luchtigheid biedt. Ik ben enorm trots dat we hem welkom mogen heten bij MAX.”