Expeditie Robinson 2021: Herhaling van zetten
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Expeditie Robinson 2021: Herhaling van zetten

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Kamp Noord en Zuid hadden vorige aflevering hun samensmeltingsdiner. Waar bandana’s en een immuniteitsring te verdienen waren. En precies dezelfde aflevering en dezelfde proef was er nu tussen afvallerseiland en tweede kans eiland.

Dus vissen naar een puzzelstuk, dan een soort hindernis parkoers. Er waren 6 bandana’s te halen en de eersten konden strijden voor een plek bij de laatste twee die dan weer mochten puzzelen voor een immuniteitsring. Precies hetzelfde als vorige aflevering alleen de poppetjes waren anders.

En ook nu hetzelfde patroon, een paar snelle vissers. En een paar die nog stonden te vissen toen de eerste twee hun eindstrijd al afgewerkt hadden. De snelste vissers waren achtereenvolgens: Wietze, Yuki, Loek, Loiza, Jasmin en Anouk. Zij haalden dus een bandana. De snelste twee werden uiteindelijk Yuki en met een behoorlijke inhaalslag en een zeer goede run over de evenwichtsbalk, Jasmin. De puzzelstrijd was een ongelijke. Yuki verpletterde Jasmin en won de immuniteitsring. Do, Sterrin en Annemiek stonden nog te vissen toen Yuki zijn immuniteitsring won.

Samensmeltingsdiner

Ook hier volgde de mededeling dat ze allemaal het samensmeltingsdiner hadden gehaald en werd er volop gegeten en gedronken. Hamburgers, patat, pizza, taart, fruit, wijn, bier nog het maar op. Het was er.

Maar ook het scenario van de ochtend na het samensmeltingsdiner was hetzelfde. Eerst een brief voor de winnaar van de immuniteitsring, Yuki. Voor hem komt een boot om hem naar winnaarseiland te brengen waar hij aan mag sluiten bij Jan van Halst. Gevolgd door een brief waarin te kennen wordt gegeven dat er twee boten komen. Een voor de mensen met bandana en een voor de mensen zonder bandana. Dus nu gaan we naar een ‘normalere’ expeditie. Met een winnaarseiland waar 2 mensen zitten die waarschijnlijk elke keer een of 2 winnaars mogen verwelkomen om daar mee te strijden wie mag blijven en wie terug de expeditie in moet.

En waarschijnlijk 2 kampen. Het ‘bandana’-kamp en het ‘zonder bandana’-kamp. En uiteraard gaan deze kampen tegen elkaar strijden om immuniteit en de verliezer moet naar de eilandraad. 2 kampen waarin oude bondjes zijn verbroken en twee kampen waarin weggestemde samen zitten met mensen die hun weggestemd hebben. Wie kun je vertrouwen en met wie kun je ene nieuw bondje afsluiten? En komt er als deze twee kampen voldoende uitgedund zijn nog een samensmelting inclusief diner?

De situatie van vorige aflevering was: 

  1. Jan op winnaarseiland,
  2. Rene, Defano en Britt op ‘bandana’ eiland
  3. Sandra, Sylvana, Dyantha en Robbert op een ander eiland.

Banadana-eiland

Yuki gaat naar Jan op winnaarseiland. Wietze, Loek, Loiza, Jasmin en Anouk sluiten aan bij Rene, Defano en Britt op bandana eiland. Terwijl Sandra, Sylvana, Dyantha en Robbert gezelschap gaan krijgen van Rob, JayJay, Sterrin, Annemiek en Do.

Dan telt banadana-eiland 8 mensen en zonder bandana eiland dus 9 mensen. Met 2 mensen op winnaarseiland. Er moeten dus nog heel wat mensen afvallen voor de halve finale en finale. Vooral op het eiland van de bandan loze spelers zijn nogal wat koppeltjes te vinden die uit oude bondjes komen. Sandra en Sylvana, Dyantha en Robbert en JayJay en Sterrin. 

Dat kan vuurwerk gaan brengen. Maar niets is zeker. Moet er van de 9 op het bandana loze eiland nog 1 persoon weg om de stand 8-8 te maken?

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!