Expeditie Robinson 2021: De meest frustrerende aflevering dit seizoen
Bron: RTL

Expeditie Robinson 2021: De meest frustrerende aflevering dit seizoen

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Met alle seizoenen van Expeditie Robinson in gedachten realiseer ik me bij het schrijven van deze column een aantal dingen. Als eerste dat sinds de Expeditieleden BN-ers zijn er elk jaar wel een aflevering is die mij uitermate frustreert. Ook realiseer ik me de dat mij eigenlijk maar 1 seizoen te binnen wil schieten waarin de beste Robinson ook gewonnen heeft. 1 van de vele seizoenen. Dat is eigenlijke bar weinig.

De aflevering deze week begon weer met de goede sfeer op winnaarseiland waar 3 mensen lekker op een matras met een kussen lagen te slapen. De dames sliepen zo lekker dat Jan niet op wilde staan om naar het toilet te gaan om de dames niet wakker te maken. 

Derde opgever

Daarna werd er geswitched naar een eiland waar als een soort dief in de vroege ochtend Wietze heeft besloten dat hij al zijn persoonlijke doelen heeft gehaald en het dus genoeg was. Hij wilde naar huis. Al sinds de expeditie van gewone Nederlanders die graag mee willen doen naar BN-ers is gegaan is het aantal opgaves geëxplodeerd. De motivatie van heel veel BN-ers, een uitzondering daar gelaten, ligt niet bij de expeditie. Ze willen meer bekendheid, scoren bij de kijkers, een andere kant van hun imago laten zien. Heel veel persoonlijke motieven gebaseerd op hun carrière of bekendheid. Maar het hoofddoel is dus niet de expeditie. 

En dus sloop Wietze als een dief in de vroege ochtend een boot op om het eiland te verlaten want hij had heimwee. Begin dan niet aan zoiets als de expeditie zou ik zeggen. En dit jaar alweer de derde BN-er die opgeeft! In mijn ogen te triest voor woorden. 

Backstabber

Een tweede frustratie voor mij en veel ‘puristen’ zoals ik ze noem is het feit dat er soms kandidaten lang in de expeditie blijven die eigenlijk weinig of niets presteren maar als geen ander de gluiperige ‘backstabber’ kunnen spelen en dat zelf zien als een prestatie. En juist deze mensen willen de sterke spelers, de echter Robinsons onder hun eruit krijgen. Omdat ze weten dat, mochten ze zichzelf naar de finale weten te glibberen, ze die dan nooit kunnen winnen.

Eigenlijk is Expeditie Robinson overleden toen de BN-ers in het spel kwamen. Maar de kijkcijfers laten misschien wat anders zien. En dus zal er op social media en vooral twitter wel veel geroepen worden. Maar blijven wij allemaal, ook de puristen en dus ook ik ook volgend seizoen weer kijken omdat het spelformaat zo leuk is dat ondanks de ergernissen en frustraties ik ook volgend seizoen weer zal kijken en weer zal schrijven.

Maar misschien is vanavond de beste Robinson van deze expeditie eruit gespeeld door een plannetje van degene die eigenlijk no niet gepresteerd had behalve anderen die te sterk waren een mes in de rug steken. Misschien moet de expeditie volgend jaar 2 halve finalisten krijgen: 1 de beste Robinson en 2 de grootste backstabber geteld aan het aantal (sterke) deelnemers deze persoon eruit heeft weten te krijgen. Dan weet ik op wie ik mijn geld in de finale moet zetten.