Expeditie Robinson 2021: Mooiste avontuur uit het leven
Bron: RTL

Expeditie Robinson 2021: Mooiste avontuur uit het leven

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De expeditie vordert gestaag en sommige kandidaten zitten er al langer in dan ze verwacht hadden. En in deze harmonieuze groep van Do, Sterrin, Annemiek, Robbert en JayJay zijn dit er 2, misschien wel 3. 

Sterrin dacht toen ze op een eerdere eilandraad weggestuurd werd dat haar expeditie voorbij was. Robbert dacht dat hij vrij snel weggestemd zou worden, toen hij in deze groep van mensen die al langer bij elkaar waren, kwam. Do heeft in een eerdere expeditie opgegeven en hoopte alleen zo ver mogelijk te komen.

Maar op hun eiland gaat alles lekker. Ze vangen redelijk wat vis. En alhoewel kok Sandra op winnaarseiland zit heeft Do met succes het koken over genomen. De sfeer is ontspannen en harmonieus. En als Do probeert een mobiel van schelpen te maken voor haar kinderen en Robbert bij haar komt zitten komt het gesprek op zingen en vraagt Robbert aan Do om wat te zingen. En haar zang galmt over het eiland. Weer een mooi moment in deze hechte groep.

De proef in 2 delen, teamverband en individueel

Maar ook in een hechte groep moet er gestreden worden. En in dit geval een proef in team  verband en daarna individueel. De bijna aan elkaar vastgegroeide ‘tweeling’ Sterrin en Annemiek willen samen die proef doen waardoor Do, Robbert en Jayjay het andere team vormen. Het eerste team dat 3 vallen over diverse planken met verschillende vormen naar de andere kant weet te loodsen wint. En de leden uit dit winnende team moeten dan individueel strijden en door middel van het maken van een lange paal en balletje in een net weten te krijgen.

Sterrin en Annemiek hebben heel veel moeite met het eerste deel. De andere 3 weten de slag te pakken te krijgen en winnen uiteindelijk met 3 ballen tegen 0. Dus Do, Robbert en Jayjay gaan strijden voor de winst. Ze moeten een balletje op een stok leggen, dan de stok omhoog brengen, er een andere stok onder steken en zo door totdat ze hoog genoeg zijn om hun balletje van die stok in een netje te laten vallen. En dat is frustrerend. Do en Robbert komen steeds een eind maar steeds valt hun bal weer. Jayjay komt niet eens zo hoog en de frustraties zijn bij alle 3 hoorbaar. En soms loopt er iemand even gefrustreerd weg of gooit zijn stokken gefrustreerd neer. Maar ondanks dat peppen ze mekaar op. En dan na waarschijnlijk een lange tijd komt Jayjay voor de 1e keer in de buurt. Maar ook Robbert is heel dicht bij! Jayjay wint dan met misschien net een seconde voorsprong op Robbert.

Dus Jayjay gaat naar winnaarseiland en de rest moet naar de eilandraad. Do geeft bij Robbert aan dat ze graag met hem en Jayjay naar de halve finale wil. Robbert is het daar mee eens. Dus dan moet Sterrin of Annemiek weggestemd worden. Sterrin die aan Annemiek verteld al haar doelen bereikt te hebben en niemand anders in de weg te willen staan. Dus als ze op elkaar stemmen wordt diegene weggestemd die van de anderen de meeste stemmen krijgt. 

Mooie woorden, dankbaarheid en liefde in de eilandraad

En met 5 stemmen die uiteraard weer op de gewenste volgorde uit de pot worden gehaald gaat de stemming als volgt: Sterrin, Annemiek, Annemiek, Sterrin. Dus 2-2 met nog een stem in de pot en die blijkt voor Sterrin te zijn. 

En dus moet Sterrin die al eerder de harten van de kijkers heeft gestolen weg uit de expeditie. Sterrin is dankbaar voor de levenslessen die ze heeft gekregen. Ze heeft ontdekt dat ook de soort mensen mooi kan zijn. Haar hart loopt over van liefde en dankbaarheid voor deze mooie mensen. Ze is dankbaar voor deze expeditie die het mooiste cadeau en grootste avontuur uit haar leven is waar ze de rest van haar leven nog profijt van zal hebben!

En daar heb ik dan niets meer aan toe te voegen.