GTST neemt afscheid van deze twee personages
Bron: RTL / Feriet Tunc

GTST neemt afscheid van deze twee personages

Geschreven door Sebastiaan Boers

Over een paar weken neemt Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) afscheid van twee vaste personages. Anton Bouwhuis (gespeeld door Joep Sertons) en Linda Dekker (gespeeld door Babette van Veen) moeten noodgedwongen Meerdijk verlaten. Dat nieuws werd donderdag bekend gemaakt in RTL Boulevard. 

Zelf zijn Joep en Babette in shock. Het ontslag zagen ze beide niet aankomen. De schrijvers van GTST willen zich meer focussen op andere personages en verhaallijnen. Daarbij lijkt geen ruimte meer voor Anton en Linda. De twee waren al eerder samen een tijdje uit Meerdijk. Dat had toen te maken met de bruiloft van Sam, de dochter van Linda. 

Inmiddels zijn alle kinderen van Anton en Linda het huis uit. Zo zijn Sam en Rover al langere tijd uit Meerdijk verdwenen. De rol van Rover werd in het begin gespeeld door Buddy Vedder. Later werd de rol van Buddy overgenomen door Floris Bosma. Maar dat duurde niet heel erg lang. Hij vertrok samen met zijn liefde Kimberly uit Meerdijk. 

De kinderen van Anton zijn ook allemaal uitgevlogen. Zo zijn Sjoerd en Tim al geruime tijd uit Meerdijk. Anton’s dochter, Tiffy, is samen met Lucas uit Meerdijk vertrokken. Zelf gaven ze aan maar een jaar weg te blijven. Maar inmiddels is het wel duidelijk dat Lucas (Ferry Doedens) niet meer te zien zal zijn in GTST.

Hoe dat verder gaat met de verhaallijn rondom de huisartspraktijk is nog onzeker. Saskia en Roman hebben gezoend en de spanning is om te snijden. Met het vertrek van Anton en Linda kan dat alleen maar erger worden. Of er een opvolger komt in de praktijk is nog even de vraag. Feit is wel dat Anton en Linda niet snel terug zullen keren. 

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.