Expeditie Robinson 2021: Extra stemmen
Bron: RTL

Expeditie Robinson 2021: Extra stemmen

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Het is alweer dag 28 in de expeditie. Het einde nadert en dus wordt immuniteit steeds belangrijker. Want met de halve finale binnen handbereik wil niemand meer afvallen en dus is elke stem die je nog hebt belangrijk.

En de winnaars die op winnaarseiland hebben gezeten of nog zitten hebben dus stemmen kunnen sparen omdat ze op de eilandraden van waaruit ze naar winnaarseiland gingen niet hoefden te stemmen. 

Ook Do, Annemiek en Robbert kregen hun plank met ene octopus, groenten en aardappelen gebracht. En terwijl ze zaten te eten komt de boot met Jayjay aangevaren. En ook hij krijgt een stuk octopus. Robbert die ’s ochtends nog huilend in de biechtstoel zat omdat hij het door heimwee moeilijk heeft met name op de dagen dat er niets te doen is, is weer helemaal vrolijk door het gekregen eten. 

De mooiste proef ooit?

En dan moeten deze 4 naar hun volgende proef, misschien wel de mooiste proef ooit. En niet door de proef zelf, maar door de omgeving waarin deze gespeeld wordt. Het viertal moet een grot inzwemmen en in de grot hangen, op 8 na, alle letters van het alfabet. Met deze 8 letter moeten ze een woord maken op een drijven vlot. De grot die ze in moeten zwemmen is prachtig. Jayjay had hier wel een hele dag willen blijven om te genieten.

Een zwemproef met letters, Robbert en Jayjay zijn de 2 beste zwemmers van deze twee. Annemiek is dyslectisch dus heeft een extra handicap. Gedurende de proef ligt Robbert steeds een stukje voor op Jayjay, gevolgd door Do en Annemiek. Dus na 3 runs begint Robbert als eerste aan het puzzelen met de 8 letters: A-E-F-I-M-O-R-T gevolgd door Jayjay, Do en Annemiek. Maar Robbert ziet het niet. Jayjay denkt dat hij er bijna is. Maar het is weer Do die wint en weer naar winnaarseiland mag.

Dus op de eilandraad kunnen Robbert, Jayjay of Annemiek weggestemd worden. Annemiek overlegd met Robbert om Jayjay weg te stemmen maar Robbert geeft aan niets te beloven. Robbert, Jayjay en Do overleggen naderhand ook. Annemiek heeft nog 2 stemmen en ze wil Jayjay wegstemmen dus zouden er meer stemmen op haar moeten vallen, maar mocht Sandra terugkomen van winnaarseiland dan moeten ze ook nog genoeg stemmen overhebben om Sandra met haar 5 stemmen weg te kunnen stemmen. 

Wordt het Jayjay of Annemiek?

Jayjay besluit om maar 1 van zijn 2 stemmen in te zetten en een risico te nemen. Want als Annemiek haar 2 stemmen op hem inzet? En dan begint de eilandraad. Do mag maar hoeft niet te stemmen voordat zij met het gekregen kistje chocolade naar winnaarseiland gaat.

Als ze allemaal hebben gestemd worden de op volgorde gelegde stemmen getoond. De eerste voor Annemiek, de tweede voor Jayjay en de derde en laatste stem is voor Annemiek die dus de expeditie moet verlaten.

Gedurende dit hele seizoen verbaas ik me al over het stemgedrag van sommige kandidaten. In eerder seizoenen zijn er bondjes afgesloten waarin echt werd afgesproken hoeveel stemmen iedereen in zou zetten en werd soms gelogen om een bepaalde kandidaat al zijn stemmen in te laten zetten om niet weggestemd te worden terwijl een ander weggestemd werd. Soms zette een kandidaat die dacht weggestemd te worden al zijn stemmen in om in de expeditie te blijven. En nu had Annemiek 2 stemmen maar ze heeft er maar een op Jayjay ingezet en had r dus nog 1 over. Waarom niet beide op Jayjay ingezet? Dan hadden ze alle twee 2 stemmen gehad. Maar goed gedane zaken nemen geen keer.