Pieter Klein nieuwe hoofdredacteur Nieuwsuur
Bron: Duco de Vries

Pieter Klein nieuwe hoofdredacteur Nieuwsuur

Geschreven door Pieter Jongsma

Pieter Klein vertrekt bij RTL Nieuws en gaat aan de slag voor Nieuwsuur. Vanaf februari is hij de nieuwe hoofdredacteur van het programma. Hij volgt daarmee Joost Oranje op die aan de slag gaat als onderzoeksjournalist.  

Klein werkte eerder elf jaar als adjunct-hoofdredacteur voor RTL Nieuws. Sinds 2018 is hij als onderzoeksjournalist onder meer verantwoordelijk voor de onthullende publicaties over de Toeslagenaffaire. Samen met Jan Kleinnijenhuis (Trouw) won hij De Tegel en werd hij in 2019 verkozen tot Journalist van het Jaar.

Klein: “Ik heb met heel veel plezier jarenlang bij RTL Nieuws gewerkt, als chef van de politieke redactie, als adjunct en als journalist. Ik ben RTL dankbaar voor de kansen die ik kreeg. Voor mij voelt het hoofdredacteurschap van Nieuwsuur nu als een logische stap. Ik verheug me enorm op m’n nieuwe rol, waarin ik hoop bij te dragen aan waar mijn hart ligt: de precisiejournalistiek, waarmee Nieuwsuur naam heeft gemaakt. Diepgravend onderzoek dus en relevante verdieping. Kritisch, open en onbevangen.”

NOS algemeen directeur Gerard Timmer: “Met de komst van Pieter Klein als nieuwe hoofdredacteur van Nieuwsuur komt er opnieuw een journalistiek zwaargewicht aan het hoofd van dit programma te staan. Het werk van Pieter heeft de afgelopen jaren tot onthullingen geleid die passen bij wat Nieuwsuur is. Gecombineerd met zijn eerdere hoofdredactionele ervaring staat zijn komst borg voor de kwaliteit waar Nieuwsuur voor staat.”