Expeditie Robinson 2021: Onkruid vergaat niet
Bron: RTL

Expeditie Robinson 2021: Onkruid vergaat niet

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De vorige aflevering stopte tot grote frustratie van heel veel kijkers va Expeditie Robinson midden in de eliminatie proef van Robbert, Sandra en Jayjay waar op dat moment Jayjay de hoogste toren leek te hebben. Winnen is een gegarandeerde plaats in de halve finale en de twee verliezers moeten naar het eiland van de Evil Twins Yuki en Britt. Die vooral uitgeblonken hebben in snode plannetjes waardoor ze anderen weggespeeld hebben. En die in afwachting van wie er gaat komen al weer bezig zijn met het smeden van plannetjes. 

Het fundament van deze plannetjes bestaat uit de doortrapte geest van Yuki in combinatie met zijn immuniteitsring en tot uiting gebracht door Oscarwaardig leugenachtig acteerwerk van Britt waar tot nu toe iedereen ingetuind is.

Wie gaat nog meer naar de halve finale?

Dus zekerheid ligt voor Sandra, Robbert of Jayjay in het winnen van die proef. Verlies je is de kans op naar huis gaan groot. De proef wordt uiteraard weer opgepikt bij de hoge toren van Jayjay die instort. Maar ook de torens van Sandra en Robert storten in. En voor een tweede keer heeft Jayjay de hoogste toren en weer stort hij in. Robert en Sandra komen niet zo hoog en lijken er langer over te doen. Wordt Jayjay zijn tempo zijn ondergang? Haastige spoed is zelden goed. Aan de uitdrukking in zijn ogen te zien is Jayjay totaal gefocust. En dan uiteindelijk als hij weer de hoogste toren heeft en zijn laatste bal op de toren plaatst lijken de 3 seconden die de toren moet blijven staan een eeuwigheid. In gedachten zie ik al die ineenstortende torens voorbij flitsen. Maar de toren blijft 3 seconden staan en stort op de 4e seconde in. Maar het is genoeg. Jayjay wint en zit in de halve finale.

Sandra en Robbert mogen dus naar ‘gekkeneiland’ het eiland waar Britt en Yuki constant bezig zijn met smoezen en het bijstellen van hun plannetjes. Maar Yuki die met zijn immuniteitsring al zeker is van de halve finale zit met een dilemma. Hij heeft een diepe connectie met Sandra, is bevriend met Robbert en heeft een bondje met Britt. Maar een van die drie zal het strijdtoneel moeten verlaten. 

Het laatste bedrog

En terwijl iedereen druk bezig is om van elkaar uit te vinden hoeveel stemmen ze hebben besluit Yuki de anderen allemaal hun kans te geven en hij vraagt Sandra om niet op hem maar op Britt te stemmen. Doet zij dat dan vliegt Britt eruit. Stemt ze op hem dan vliegt ze zelf eruit. Yuki vind dat iedereen een kans verdient en rechtvaardigt dit zo voor zichzelf. Maar Yuki in mijn ogen kun je jezelf toch niet meer recht in de spiegel aankijken.

Maar de ontknoping valt dus op de eilandraad. Als Yuki aangeeft zijn immuniteitsring te gebruiken zie je het al aan de blik van Sandra, ze heeft al haar stemmen op hem ingezet. En dus Britt en Robbert geloofd. En met de eerste stemmen weet de oplettende kijker het al. De weer door de productie op volgorde gelegde stemmen zijn voor Yuki allemaal met hetzelfde handschrift. 5 op rij die komen te vervallen en dan nog 3 stemmen van Britt, Robbert en Yuki allemaal op Sandra. Die dus ondanks het winnen van een aantal proeven de expeditie moet verlaten. En zoals het spreekwoord zegt, onkruid (lees Britt en Yuki) vergaat niet en zit nog in de Expeditie.

En dan in de halve finale: Do, Anouk en Jayjay op winnaarseiland en Britt, Yuki en Robbert op hun eiland. En dus kan deze expeditie die anders en langer is geweest dan de voorgaand expedities voor mij nog steeds in een drama eindigen. Als Yuki of Britt weten te winnen is het geen Robinson winnaar maar een bondjes winnaar. Iets waar ik een hekel aan heb.

En de vooruitblik blijft in stijl met deze expeditie, er wordt gesproken over het begin van de halve finale. Dus volgende week waarschijnlijk een halve finale op zondag en donderdag en de finale de zondag daarop denk ik dan? Een expeditie die nooit zolang heeft geduurd en nog nooit heb ik zoveel columns geschreven over een expeditie. Dit worden er nu meer dan 30!