Expeditie Robinson 2021: Pieken op het juiste moment
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Expeditie Robinson 2021: Pieken op het juiste moment

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Het is al vaker gezegd over deze expeditie. Deze expeditie is anders dan alle ander expedities hiervoor. Deze expeditie heeft denk ik de meeste onbegrip en verontwaardigde reacties opgeroepen op social media. Beginnend met de kant en klare bamboestokken die op de stranden lagen, de hoeveelheid eten die uit werd gedeeld. Maar ook de lengte van de expeditie, de vele eilanden, het feit dat er in het begin niemand naar huis werd gestuurd.

En er waren uiteraard ook de standaard reacties op het wegsturen van ene favoriet, een fijne kandidaat of het bedrieglijke spel dat sommige kandidaten speelden. Zo werden Jan van Halst en Sandra tot favorieten gebombardeerd, werden Stefano en Sterrin tot fijne mensen gezien en werden Jasmine en met name boerin Annemiek als rancuneuze, zure deelnemers gezien.

Maar ook waren er veel vertrouwde dingen in deze expeditie, de honger, een eiland voor de afvallers uit de eilandraden, de extra stemmen, zwarte stemmen, een winnaarseiland, het samensmeltingsdiner, de bondjes en het wegstemmen van sterke kandidaten.

6 deelnemers wisten dit alles te overleven Robbert, Britt en Yuki die de laatste eilandraad overleefd hebben. En Do, Anouk en Jayjay op winnaarseiland.  Uit de vooruitblik van de vorige aflevering wist je al dat er twee halve finales zouden zijn en ik verwachtte dat een van het drietal Robbert, Britt en Yuki naar de finale zou mogen samen met een tweetal van winnaarseiland.  Groot was mijn verbazing en verontwaardiging dat deze 6 een gelijke positie hadden en ze samen moesten strijden in een aantal spellen waar steeds de winnaar zeker was van een plaats in de finale. Een finale van 4 spelers.

Fruitmemory

Bij de eerste halve finale proef zagen sommige kandidaten elkaar na 32 dagen voor het eerst! En in de eerste proef werd hun geheugen getest. In een soort fruit memory. En zoals iedereen heb ik mijn favorieten. Als 1e JayJay, zowel sterk als sympathiek en dan daarna Anouk en Do. Dus ik ben eigenlijk een 2.0 fan. Met winst van Robbert kan ik goed leven maar ik hoopte dat zowel Yuki als Britt, die in mijn ogen vooral door bondjes en vuile plannetjes zover zijn gekomen, snel eruit zouden liggen.

Ik was ook blij verrast dat Yuki in de fruit memory als eerste eruit lag en Jayjay bij de laatste 2 zat. Maar niet Jayjay won de fruit memory, maar sneaky Britt. Dat was dus al een tegenvaller. Maar ze piekte dus op het juiste moment. De tweede proef was echt een Robinson klassieker, een toren bouwen op een bewegend platform dat je in evenwicht moet houden door ene touw strak te houden terwijl je steeds naar tafels moest lopen om de stukken voor de toren op te halen. Een proef waarbij je mazzel moet hebben. Mazzel zoals Anouk had toen ze met een halve seconde verschil Britt in een proef versloeg.

Een echte Robinson klassieker

Deze proef was een proef van de omvallende torens. Bij meerdere van de deelnemers viel de toren keer op keer. Maar door alle omvallende torens heen bleek wel dat Robbert vaak het verste was, waarna zijn toren wel weer omviel. Maar ook Do kwam vaker ver waarna haar toren omviel en de frustratie van haar gezicht af was te lezen. Uiteindelijk piekte Robbert op dit voor hem juiste moment. Hij had nog gene individuele proef gewonnen maar won de proef die hem in de finale bracht.

En dan resteren de volgende 4 nog die moeten vechten om nog 2 finale plaatsen. 

Do, die in haar eerste expeditie opgaf en nu iedereen inclusief zichzelf verrast en al meerdere proeven heeft gewonnen. 

JayJay, de sterke speler met nog steeds een winnaarsmentaliteit die nu verder is gekomen dan zijn vorige expeditie.

Anouk, de kleine maar sterke dame die ook absoluut wil winnen.

Yuki de meester van de snode plannen die in mijn optiek behalve die snode plannen niet zoveel heeft laten zien. En die mocht hij ook de finale halen dan mijn dag een beetje verpest. Want Britt en hij in de finale is voor mij een soort ‘worst-case scenario’.

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!