Molspiracy: Heeft Kim-Lian met voorbedachte rade zichzelf gecamoufleerd?

Molspiracy: Heeft Kim-Lian met voorbedachte rade zichzelf gecamoufleerd?

Geschreven door Shannen Stolte Laatste update:

Het is alweer de derde aflevering van Wie is de Mol. We hebben al afscheid genomen van Suzanne en vorige week Glen. Beide fanatieke kandidaten! In deze aflevering komt er waarschijnlijk de zwarte vrijstelling wel in het spel, dat gaat nog wat worden.

Net of net niet

Wat opvalt is dat er eigenlijk altijd wel dezelfde kandidaten als eerste de ‘belangrijkste’ plek willen hebben in de opdracht. Dit is eigenlijk de laatste keren altijd wel Everon, Arno en Sahil geweest. Net zoals Welmoed dat zegt, het valt wel op. Mijn ogen richten zich al wel veel minderen op Kim-Lian. Ze denkt en helpt wel goed mee in dit spel. Uiteindelijk scoren ze twee ballen. Maar niet beide in het goede doel. Met deze opdracht verdienen ze €0 voor de pot.

Waar rook is, is vuur

Zo grappig dat al die kandidaten van elk seizoen van Wie is de Mol altijd zo enthousiast worden van de lasergame opdracht. Groot gelijk ook want ik vind het zelf ook altijd superleuk om te doen. Het eerste geldkistje is geopend door de vingerafdruk van Thomas. Hila en Welmoed hebben geen kistje kunnen openen. Everon maakt als opmerking: Kim had de perfecte kleding voor deze opdracht aan, alsof ze wist dat we dit gingen doen. Ja inderdaad, wel heel toevallig Kim-Lian.

Everon is voor mijn gevoel totaal niet bezig met die kistjes. Nu op het laatste moment zie je hem er wel mee bezig. Want dan is hij natuurlijk alleen in beeld. Bij het derde groepje is Letitia lekker bezig en heeft ze haar geld al snel bemachtigd. Wel beetje stom dat ze net voor de uitgang haar geld laat vallen. Niet een heel groot probleem, want ze heeft wel geld voor de pot verzameld. Sahil heeft zijn geld ook en besluit niet terug te gaan, maar Arno te gaan helpen. Waarom?! Heel opvallend…

Fresia gooit nog even een bom naar Kim-Lian dat ze nog geld heeft achtergehouden van de allereerste aflevering. Beetje gemene opmerking, ze is zelf snel afgegaan met het laser gamen. Ze had zelfs 3 levens! Sahil heeft maar €100. Ik weet niet wat die jongen aan het doen is, maar niet opvallen is hij niet heel goed in. Ze hebben met deze opdracht €740 verdiend.

Vakbondje

Rik vertelt de kandidaten dat Hila goed op het geld moet passen voor de opdracht van morgen. Hila krijgt te horen van Rik, omdat ze penningmeester is dat zij geen kans maakt op een groene vrijstelling. Maar Hila maakt gewoon kans op een zwarte vrijstelling. Ze kiest ervoor om €1500 uit de pot te halen om de keuze te maken uit twee enveloppen in plaats van vier. Ze heeft wel een punt, want ze zegt dat anders de kans groter is dat ze de groep moet verlaten als ze geen zwarte vrijstelling krijgt.

Dit is wel een leuke opdracht om te zien wie je wel en niet kan vertrouwen. Letitia en Fresia hebben samengespeeld voor een vrijstelling. Thomas verpest het ontzettend voor Everon. Je ziet de teleurstelling op zijn gezicht. Welmoed en Kim-Lian hebben €1500 euro gewonnen voor de pot. Welmoed maakte hierbij de keuze en kan hierbij een teken zijn van een perfecte kandidaat. Ze zegt er namelijk bij dat de kans dat Hila een zwarte vrijstelling heeft, groot is en ze dan liever voor het geld gaat. Sahil en Arno hebben beide ook een groene vrijstelling bemachtigd.

Test en executie

Letitia besluit om de groene vrijstelling niet in te zetten. Maar ook Sahil en Fresia besluiten om hem niet in te zetten. Ik ben nu wel erg benieuwd of Hila de zwarte vrijstelling heeft gewonnen. En dan zie je dat Hila het voor elkaar gekregen heeft en gaat het hierbij om de test die de kandidaten gemaakt hebben of ze naar huis gaan ja of nee. Welmoed was toch een perfecte kandidaat deze afgelopen opdracht, maar moet helaas het spel verlaten. Wat was dit een interessante aflevering. Tot volgende week!

Meepraten over Wie is de Mol? Word lid van onze Facebook-groep!